Anahtar Kelimeler:

Sokak Hayvanlarına Koruma

Sokak Hayvanlarına Koruma

 Çalışma Nasıl Yapılıyor!

Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sahipsiz sokak hayvanları geçici bakımevine sahiplendirme işlemleri hızla devam ediyor.

Çalışmalar Anlatıldı

Belediyeden yapılan açıklamada çalışmalar konusunda bilgi verildi: “Bilindiği üzere Geçici Hayvan Bakımevimiz 04.10.2010 tarihinde faaliyetlerine başlamış olup, bugüne kadar 1620 Adet köpek kısırlaştırma, aşılama, küpeleme işlemi yapılarak bunlardan 620 adedi sahiplendirilmiş, 1000 adedi de alındığı cadde ve sokaklara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği geri bırakılmıştır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi ile ilgili biz Müdürlüğümüz olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bununla ilgili olarak Üniversitemizde ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İlköğretim okullarımızda seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenliyor, öğrencilerimizi Hayvan Bakımevimize davet ederek çalışmalarımızı yerinde görmelerini sağlıyoruz.

Küpeli Hayvanlar

Ayrıca hayvan sever vatandaşlarımıza bakımevimizde çalışma ve faaliyetlerimizi göstermeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Halkımızın sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili şunları bilmeleri gerekmektedir. Biz Müdürlük olarak sokak hayvanlarını yakalama aracı ile bakımevimize getirip kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve işaretlemelerini yaparak sahiplendirilmesi için çalışmakta, sahiplendirilememiş ise 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği alındıkları yere geri bırakılmasını sağlamaktayız. Dolayısıyla çevremizde, sokakta küpeli köpekler elbette olacak ancak küpeli bu hayvanlar rehabilite edildikleri için önceki hallerine göre daha sakin bir durumda olacaklarından onlara şiddet uygulamadığımız sürece bizlere zarar vermeyeceklerdir.

 

 Tüm Önlemler Alınacak

Bu hayvanlar kısırlaştırıldıkları için üreme şansları olmadığından önümüzdeki 5-6 yıl içinde hayvan popülasyonu önemli bir miktarda düşecek ve halkımız bu konuda rahatlayacaktır ve ayrıca havyan sahiplendirme işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. Zaten Bakımevimizin kuruluş gayesi budur. Özellikle halkımızın şu konuda bilinçli olması gerekir ki; Bakımevimizde sahipsiz hayvanlar öldürülerek itlaf edilmemekte, rehabilite edilmektedir.” Başkan Veli Korkmaz, “Çalışmalarımız hızla devam edecek ve halkımızın sağlığı için gerekli tüm önlemleri alacağız” dedi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli