Anahtar Kelimeler:

İşimiz Orijinal Değil!

İşimiz Orijinal Değil!

 Orijinal Kitap Satışları Düştü

İkinci el kitap sektörünün hızla büyümesi orijinal kitap satıcılarını zor durumda bırakıyor. Romanlardan test kitaplarına kadar hemen hemen bütün kitapların ikinci elinin uygun fiyata satılması vatandaşın da bu kitapları tercih etmesine neden oluyor.

İkinci El Kitaplara İlgi Arttı

Kırıkkale’de kırtasiyelerde satılan orijinal kitapların pahalı olması insanların ikinci el kitaplara yönelmesine neden oluyor. Özellikle üniversite sınavının yaklaşması ile öğrenci kesimin daha az maliyetle daha fazla kitap almak istemesi, orijinal kitaplar yerine ikinci el kitaplara olan ilgiyi artırıyor. Bu durumdan en çok şikâyet edenler de orijinal kitap satan kırtasiyeciler.

Satışlarımız Düşüyor

Orijinal kitapların maliyetinin oldukça yüksek olması sebebiyle, özellikle öğrenci kesimin ikini el kitaba yönelmesi, kırtasiyelerdeki kitap satışlarında büyük oranda azalma yaşanmasına neden oluyor. Bununla ilgili olarak kırtasiyeci Özgür Kavlak, “Kitap satışlarımız ister istemez düşüyor. İkinci el kitaplar çok daha ucuz ve herkes bunlara yönelmeye başladı. Fakat buna rağmen orijinal kitaptan vazgeçemeyen belli bir kesim var ve ne yaparsanız yapın, pahalı da olsa orijinal kitap almaya devam ederler” dedi. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli