Anahtar Kelimeler:

Eğlenceli bir kurs oldu

Eğlenceli bir kurs oldu

 Yüzerek eğlendiler

 

Tüm çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER) sporu sevdirmek için yüzme kursu düzenledi…

Yüzme programı

TÜMÇADER, Gençlik Spor İl Müdürlüğü olimpik yüzme havuzunda üyeleri için kurs düzenleyere faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yüzme kursuna 20 kursiyer katıldı. Kurs sonunda kursiyer üyelerine dernek binasında düzenlediği törenle katılım belgesi takdim etti.

Törene Başkan Cengiz Acar Başkan yardımcıları Uğur Yıldız, Mustafa Karakaya, Genel Sekreter Seyit Daştan ve Mali Sekreter Ergün İnan katıldı.

Kursa ilgi büyüktü

Tümçader in düzenlediği yüzme kursunu TÜMÇADER üyesi ve balık adam kurs belgesi sahibi Mesut Susam verdi. Kurs sonunda Mesut Susam a da bir plaket takdim edilerek teşekkür edildi. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz balık adam Mesut Susam’dan kurs ve yüzme sporu ile ilgili  bilgi alındı. Mesut Susam, “Yüzme sporu insanlarda fazla yağlarlardan arındırarak  kaliteli  ve orantılı kas grupları meydana getirmektedir. Fiziksel görüntü dışında kalp ve damarlar üzerinde de son derece faydalı spordur. Kalp kaslarının güçlenmesini sağlar. Yüzme sporu yapan kişilerde kalp krizi geçirme riski yüzde 50 daha azdır. Avrupa da yüzme sporu okullarda zorunlu ders olarak verilmektedir. Genç ve çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimleri sağlanmaktadır” dedi.

Bilgi verildi

Ayrıca Susam üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde nüfusun yüzde 50 sinden fazlası yüzme bilmediğini açıklayarak şöyle konuştu: “TÜMÇADER’ in bu kurs düzenleme fikrini çok beğendim ve destek olmak istedim. Vatani görevim sırasında SAT ve SAS komandolarının eğitim gördüğü İstanbul Çubukluda Balıkadam kursu aldım ve su altı kurtarma görevlerinde bulundum. Bu eğitim ve tecrübelerimi kullanarak arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalıştım.ve 20 kursiyerimize yüzme öğrettik. TÜMÇADER’i bu faaliyeti nedeni ile tebrik ederim.”

Güzel bir çalışma

Sözlerinin sonunda Susam, dernek yönetimi üyelerine yapılan bu hizmetin kendilerini mutlu ettiğini gelen istekler doğrultusunda mart ve nisan aylarında tekrar kurs düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Dernek yönetimi kurs boyunca kendilerine destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü konu ile ilgili makamında ziyaret ettiklerini ve teşekkür ederek plaket takdim ettiklerini dile kaydetti. .



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı