Anahtar Kelimeler:

Karneler Alındı Şimdi Tatil Zamanı

Karneler Alındı  Şimdi Tatil Zamanı

 Karnelerini Aldılar

2012-2013 eğitim öğretim yılının son zili çaldı. Eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte on binlerce öğrenci karne sevinci yaşadı.

İlk Dönem Tamamlandı

17 Eylül 2012 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılının ilk devresi tamamlanmasıyla birlikte tüm ülkede öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Dün ilimizde de ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 53 bin 995 öğrenci karne aldı. Eğitim öğretimin ilk döneminin tamamlanmasıyla birlikte karnelerini alan öğrenciler karne sevinci yaşadı. Öğrencilerin yanı sıra aynı çocuklarının karne almasını bekleyen veliler de aynı heyecanı yaşadı.

Öğrencilere Karnelerini Dağıttılar

Kırıkkale’de Namık Kemal Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İl Milli Eğitim Müdürü H.Ali Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Garnizon Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü öğrencilere karnelerini dağıttı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Karaceev, ilk dönemi tamamlayan öğrencilere nasihatlerde de bulundu.

Önemli Olan Başarıyı Yakalamak

Karnede zayıf olmasının sıkıntı olmayacağını dile getiren Karacaev, “Hepimizin karnesinde zayıflar olur. Bunları sıkıntı yapmayın. İkinci döneme daha çok çalışarak düzeltebilirsiniz. Önemli olan başarıyı yakalamaktır. Ne iş yaparsanız yapın işinizin en iyisi olun” dedi. Karnelerdeki başarının öğrencilerin hayatlarındaki en önemli kriter olmadığını vurgulayan Karacaev, önemli olanın kişini kendisini yetiştirmesi olduğunu dile getirdi.

Tatilde Bol Bol Kitap Okuyun

Öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Karacaev, öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlattı. “Kitap okuyan insan her zaman kendisini iyi ifade eder” diyen Karacaev, öğrencilere sosyal hayatta başarılı örnek bir insan olmaları için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini de söyledi. İlk dönemi tamamlayarak karnelerini alan öğrencilerin 2 hafta sürecek tatili 11 Şubat tarihinde sona erecek. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu