Anahtar Kelimeler:

Eğitimde Son Sistem Teknoloji

Eğitimde Son Sistem Teknoloji

 Eğitimde Son Sistem Teknoloji

Teknolojik Sınıf

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan telekonferans sistemiyle Kırıkkale Lisesi’nde son sistem teknolojiyle kurulan sınıfta öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri online ortamlarda gerçekleştirilecek.

Online Ortamlarda Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hemen hemen her ilde kurulan telekonferans sınıfları sayesinde öğretmenlerin seminerleri ve eğitimleri konusunda büyük bir aşama kaydediliyor. Bu anlamda ilimizde Kırıkkale Lisesi bünyesinde kurulan telekonferans sistemiyle oluşturulan sınıf aracılığıyla bakanlık ve öğretmenler arasında etkileşimli iletişim sağlanıyor. Özellikle öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinin online ortamlarda yapılmasını sağlayan sınıflarda eğitim verme, sunum, eğitim alma ve toplantı yapmaya yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. Düzenlenen karne törenine katılan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev törenin ardından Kırıkkale Lisesi’nde yeni sistem teknolojilerle oluşturulan bu sınıfı gezerek Okul Müdürü ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakanlıkla Etkileşimli İletişim Sağlanıyor

Sistem hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur bu teknolojiyle birlikte hem zamandan tasarruf sağlandığını hem de bakanlık ile birebir etkileşimli iletişimin gerçekleştirildiğini belirtti. Sistemde kurulan ağ sayesinde online ortamda bakanlıkla birebir iletişimin gerçekleştirildiğini ifade eden Okur, merkez teşkilatlarında kurulan bilgi ağına tüm il ve ilçe müdürlüklerinin de dahil olduğunu bu sayede sorulacak soruların bir buton aracılığıyla bakanlığa iletildiğini dile getirdi. Bu sistemle birlikte büyük maliyetli bir işin online ortamda daha uygun şekilde yapıldığına dikkat çeken Okur, bu şekilde öğretmenlerin de hizmet içi eğitimler için başka illere gitmek zorunda kalmadığını bulundukları bölgelerde eğitimlerini tamamladıklarını ifade etti.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli