Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Fuarda Büyük İlgi Gördü

Kırıkkale Fuarda  Büyük İlgi Gördü

 Fuar Sona Erdi

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17.  kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT İstanbul’ da Kültür ve Turizm Bakanın katılımıyla açıldı. Fuarda Kırıkkale’de tanıtıldı.

Tanıtım Fuarı Yapıldı

26 yabancı ülkenin yer  aldığı fuarda ayrıca çeşitli İl ve belediyeler de kendini tanıtıcı stantlar açtı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde Kırıkkale’ye ait Karakeçili kilimi, Makine Kimya Endüstri Fabrikasında üretilen silahlar, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan çini porselen eşyaları başta olmak üzere ilimizle ilgili kültür değerleri tanıtıldı. Sergide ayrıca Kırıkkale’yi tanıtan kitap, dergi, cd, broşür gelen misafirlere dağıtıldı.

Fuara İlgi Yüksek Oldu

İstanbul EMİTT merkezinde açılan fuara Vali Ali Kolat,, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Halk Eğitim Merkez Müdürü Osman Kara ve diğer yetkililer katıldı. Kırıkkale standı fuara ziyarete gelen davetliler tarafından yoğun  ilgi  gördü. Ayrıca fuarda sergileri olan diğer il valileri ve belediye başkanları  Kırıkkale standını gezerek Vali Kolat ve Başkan Korkmaz ile bir süre sohbet ettiler.

Kırıkkale’nin Tanıtımı

Vali Kolat, Kırıkkale standını gezen misafirlere Kırıkkale, özellikle  de  Makine Kimya Endüstri  Kurumu fabrikalarını görmeleri için davet etti. Renkli görüntülerin yaşandığı fuar süresince Kırıkkale’nin tanıtımı yapıldı. Fuarı binlerce kişinin gezdiği bildirildi. Kırıkkale’nin adının duyurulması bakımından fuarın çok verimli geçtiği vurgulandı. Fuar süresince Kırıkkale konusunda fuarı gezenler bilgi aldılar.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu