Anahtar Kelimeler:

Hani kalıcı olacaktınız!

Hani kalıcı olacaktınız!

Seçimi kaybedince kaybolup gittiler!

Seçimden seçime sendikacılık!

Çaycı ile temsil edilen sendika!

MKE fabrikalarındaki sendika seçimi için Kırıkkale’deki bürosunu açan Çelik İş Sendikası, her zaman Kırıkkale’de olacağını söylüyordu, ama seçimi kaybedince böyle bir şey olmadı…

Çaycı temsil ediyor

Birkaç ay önce MKE fabrikalarında sendika seçimi vardı. Türk Metal’in yetkili olduğu fabrikalarda yetkiyi almak isteyen Çelik İş Sendikası yöneticileri Kırıkkale’ye geldi. Sendika yöneticileri burada kalıcı olacaklarını belirttiler. Ancak seçimi kaybedince hepsi çekip gitti. Şu anda sendika çaycı ile temsil ediliyor. Sendikanın işlerine sendikada çaycı olarak görevli bir şahıs bakıyor.

Ortada yoklar

Seçimden sonra burada yetki mücadelesi verenlerin hiç birisi ortada yok. Üstelik genel merkez yöneticileri de istifa etti. Onlar da kaybolup gitti. Kırıkkale’de seçimden seçime değil, her zaman var olacaklarını söyleyen sendikacılardan eser yok. Çünkü hiç birisi ortada yok. Sendikayı temsil eden kimse bulunmuyor. Protokol listesinde bile yer alan sendikayı temsil edecek kişi yok.

Samimiyetsizler

Alacaklar kaldı!

Bu durum işçi camiası ve Kırıkkale kamuoyu tarafından manidar bile bulunmuyor. Bir çok kişi, “Bunların samimiyetsiz olduğu işte böyle ortaya çıkıyor. Seçimden seçime ortaya çıkıyorlar. Söyledikleri ile yaptıklarının nasıl çeliştiğini şu anki durum gösteriyor. Ortada yoklar, çünkü seçim yok” diyorlar. Bu arada bir çok kişinin sendikadan alacaklı olduğu ve alacaklarını tahsil edemediği de ileri sürülüyor. Tahsil edebilmek için muhatap bulunamadığı kaydediliyor.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli