Anahtar Kelimeler:

Patoloji servisi kuruldu

Patoloji servisi kuruldu

 

Güzel bir gelişme

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı bünyesinde Moleküler Patoloji Laboratuarı’nın hizmete girdiği bildirildi.

Hizmete girdi

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Önder Bozdoğan sorumluluğunda kurulan Moleküler Patoloji Laboratuarı’nın kanser hastalığının teşhisinde büyük öneme sahip olan testlerin yapılmasını sağlayacağı kaydedildi. Yapılacak tetkiklerin özellikle kanser tanı, izlem ve tedavisinde klinisyenlere önemli bilgiler sağlayacağı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

Açıklama yapıldı

"Laboratuar, son yıllarda kanser tedavisinde yeni bir yaklaşım olan, hedefe yönelik tedavi olarak adlandırılan tedavi yöntemlerinin uygulanabilmesi için zorunlu olan tetkiklerin yapılmasına da imkan sağlıyor. İleri tedavi yöntemlerinin yapılmasını sağlayan sekanslama cihazı yanı sıra, modern moleküler laboratuarlarında ihtiyaç duyulan tüm cihazların bulunduğu Moleküler Patoloji Laboratuarı, Kırıkkale`de tek, ülke çapında da sayılı laboratuarlardan birisi olarak gösteriliyor.

Bilgi verildi

Rutin tetkiklerin yanı sıra araştırmaya yönelik çalışmaların da yapılması planlanmakta olduğu belirtilen laboratuarda ikisi yüksek lisanslı olmak üzere 3 biyolog hizmet veriyor. Çalışanlara düzenli hizmet içi eğitimin verildiğini belirtilen laboratuarın ilimizin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı yapacağı düşünülüyor."



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli