Anahtar Kelimeler:

Lise Kampüsü Kurulacak

Lise Kampüsü Kurulacak

 Can Açıklamada Bulundu

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ankara`nın Elmadağ ilçesine bağlı Kayadibi köyünün Kırıkkale`ye bağlanması konusundaki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kayadibi Açıklaması

Can, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Kayadibi köyünün Kırıkkale`ye bağlanması halinde teşvik konusunda Kayadibi köyünün Kırıkkale için çok önemli olacağını kaydetti. Kayadibi köyünde yapılan referandumda 307 seçmenin 207`sinin Kırıkkale`ye katılması yönünde oy kullandığını ifade eden Milletvekili Can, şöyle konuştu: "Halkın dörtte üçü Kırıkkale`ye katılma yönünde oy kullandı.

Kırıkkale’nin Bahçesi Olacak

Bu karar Ankara İl Özel İdaresi`nde oylanacak. Bakanımızın ve Ankara Valimizin desteği ile olumlu bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Yapılan görüşmeler neticesinde olumlu cevap çıkmasa dahi İçişleri Bakanlığı halkın iradesine bakarak bağlanma konusuna önem verdiği için Kayadibi köyü Kırıkkale`nin bir bahçesi haline gelecek."

Milli Eğitim Kampüsü

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can, Kırıkkale`de eğitim alanında ciddi yatırımların yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Öğrenci sayısı ile öğretmen sayısı değerlendirildiğinde ilk 10`da yer alan vilayetlerden biriyiz. Milli Eğitim kampüsü adı altında ciddi bir yatırım gelecek. Arsa tahsisi yapıldı. Yine üç vekil ile görüşülüp çalışmalara devam edildi.

Düz Lise Kampüsü

Kırıkkale`deki düz liselerin toplandığı bir kampüs olacak. Arazi tahsisi Samsun yoluna paralel olarak Kırıkkale`nin doğusunda Çullu ile Aşağı Mahmutlar Mahallesi arasında 119 dönümlük bir yer tahsis edildi. En kısa zamanda ciddi bir yatırım gelecek. Bunların haricinde Kırıkkale eğitimine 14 milyonluk kaynak aktarıldı. Kırıkkale`de yapılabilecek bütün Milli Eğitim projeleri ile ilgili bu kaynak yetmese dahi ek kaynak gönderilecek. Kırıkkale`de hiçbir konuda kaynak sıkıntısı yoktur." Can, açıklamasının ardından İl Başkalığı binasında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli