Anahtar Kelimeler:

Vali Kolat'tan AFAD'a Tam Not

Vali Kolat

 AFAD Ziyareti

Vali Ali Kolat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Güney’den bilgi aldı.

Afad Eğitimleri Veriliyor

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bilgi alan Kolat, Afad çalışanlarıyla da görüşerek Müdürlük bünyesindeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. Afad’ın herhangi bir afet durumunda kullanımına hazır bulunan gerekli araç gereçleri de inceleyen Kolat’a Müdür Sedat Güney ve Afad çalışanları bilgi verdi. Müdürlük bünyesinde bulunan son sistem araçlarla ilgili bilgiler veren Güney, tüm araçlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ziyareti sırasında Kolat’a geçtiğimiz yıl yaşanan afet olaylarıyla ilgili sunum yapan Güney, geçtiğimiz yıl ilimizde yaşanan afet durumlarını rakamsal olarak aktardı. 2012 yılı içerisinde orman yangını, trafik kazısı ve boğulma olayları gibi birçok olaya müdahale edildiğini belirten Güney, Afete Hazırlık Projesi Kapsamında ilimizde 59 okulda 6 bin 633 öğrencinin yanı sıra Sulakyurt kapalı cezaevi ve milangaz dolum tesislerinde 150 kişiye afet ve yangın eğitimi verildiğini dile getirdi.

Vatandaşlar Da Bilgilendirilmeli

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün illerde hayati öneme sahip kuruluşlar arasında yer aldığına dikkat çeken Kolat, , afet ve acil durumlarda özellikle AFAD ekibinin aktif olarak çalıştığını belirtti. 2009 yılında çıkan bir kanunla Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin tek bir çatı altında birleştirildiğini vurgulayan Kolat, bu uygulamanın afet ve acil durumları tek merkezden yönetilmesi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Kolat, yapılacak olan ortak çalışmalarla vatandaşların da afet ve acil durumlarla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli