Anahtar Kelimeler:

Yeşil Vadi İhaleye Çıkıyor

Yeşil Vadi İhaleye Çıkıyor

 Bir Hayal Gerçek Oluyor

Kırıkkale’nin en büyük hayali olan Yeşil Vadi Projesi nihayet somut bir aşamaya geliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in desteği ile yapılacak olan projenin kısa sürede ihale edilebilecek hale geleceği vurgulandı…

Yeşil Vadi Görüşmesi

Güç Birliği toplantısı Polisevi’nde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın başkanlığında dün yapıldı. Toplantıya Atalay’ın yanı sıra AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, MKE Genel Müdürü İzzet Artunç, bürokratlar, il müdürleri, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak Yeşil Vadi Projesi görüşüldü.

Başbakan’ın Projesi

Projenin ne aşamaya geldiği anlatılırken, çalışmanın Kapulukaya Barajı’ndan Irmak köprüsüne kadar 24 kilometrelik bir alanı kapsadığı vurgulandı. Bu alanda kalan özel mülklerin kamulaştırılmasına ve projenin bir an önce somutlaştırılmasına karar verildi. Alan içindeki özel mülklere Vafon Restoran olarak bilinen bölgeden 1200 hektarlık bir alanda yer verilecek ve proje yapım aşamasına gelecek.

Olmazları Olur Yapalım

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konuyla ilgili açıklamada bulunarak, “Bürokrasiyi hızlı çalıştıralım. Olmazları olur yapalım ve işe koyulalım” dedi. Atalay, projeyi AK Parti’nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sahiplendiğini ifade ederek, “Artık bu proje AK Parti’nin büyük çalışmalarından birisi olacak. Başbakanımız da konuyu biliyor ve yakından takip ediyor. İl başkanları toplantısında proje gündeme geldi” diye konuştu.

Gökçek Net Konuştu

Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Sırf bu proje için Japonya, Amerika ve Çin’e gittim.20 gün oradaki projeleri inceledim” dedi. Projeye hemen başlamak istediklerini söyleyen Gökçek, “Kamulaştırma çalışmalarını öncelikli olarak halletmeliyiz. Bunu yaptıktan bir ay sonra ihaleye çıkabiliriz. Ben projenin talimatını veriyorum. İhaleye çıkalım. Kamulaştırma çalışması geriden gelsin. 4 ay içinde bu projeyi tamamlarız” dedi.

Uygulamaya Geçilecek

Bu konuda net ve kararlı konuşan Gökçek, mülkiyet sorununun bir an önce halledilmesini istedi. Ortaya çıkan tabloya göre mülkiyet sorunu halledilecek, Ankara Büyükşehir Belediyesi projeyi hazırlayıp ihaleye çıkacak ve proje 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Böylece Kırıkkale’nin en büyük hayali olan Yeşil Vadi Projesi gerçekleşmiş olacak. Proje için Kırıkkale ve Ankara’da oluşturulan bir ekip çalışmayı etap etap gerçekleştirecek. 1. Etap için projenin ön hazırlıkları yapılmış durumda. İş, çok yakında uygulamaya geçecek.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli