Anahtar Kelimeler:

İşte Yeni Düzenleme

İşte Yeni Düzenleme

 Ehliyet Sınavına Yeni

Düzenleme Neler İçeriyor?

 

İşte Yeni Düzenleme

Aylardır konuşulan ehliyet sınav sistemindeki değişimler başladı.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile birlikte B sınıfı ehliyet sınavlarında soru sayısında ve sınav süresinde değişiklik yapıldı.

Sınav Süresi Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan ehliyet sınavlarının teorik alanında birçok yenilik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı e-Kılavuzu`nda önemli değişiklikler yaptı.

Diğer Değişiklikler

Yapılan değişikliklerle birlikte B sınıfı ehliyet sınavında 120 olan soru sayısı 60’a indirildi. Ayrıca yeni düzenleme ile birlikte150 dakika olan sınav süresi de kısaltılarak 75 dakikaya indirildi. Yapılan düzenleme ile birlikte yılda 6 kez yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sayısı da 7`ye çıkarıldı.

Teorik Alanda Değişiklik

Teorik alanda değişiklikleri kapsayan düzenleme ile birlikte daha önce sınavda önce trafikte 50 soru varken, soru sayısı 25`e indirildi. Motor sınavındaki soru sayısı 40’dan 20’ye ve ilk yardımdaki soru sayısı da 30’dan 15’e indirilerek soru sayıları ve sınav süresinde düzenlemeler yapıldı. 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli