Anahtar Kelimeler:

Ev Ekonomisine Katkı

Ev Ekonomisine Katkı

 ‘Ellerinin Hamuruyla’

Ekmek Parası Kazanıyorlar

Son yıllarda sosyal hayatın her alanında kendilerini ispatlayan kadınlar özellikle aile ekonomisine katkı sağlama noktasında da kendi maharetlerini kullanıyorlar. Bu anlamda ellerinin hamuruyla iş hayatına atılan yufka yapan kadınlar, hem en iyi bildikleri işi yapıyorlar hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Ekonomik Katkı Sağlıyorlar

Yaşam standartlarının yükselmesi, geçim şartlarının zorlaşmasıyla birlikte ev kadınları da kendi becerilerini ekmek parasına dönüştürmenin yollarını arar oldu. Bu anlamda hem iyi bildikleri işi yapıp hem de ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlar, yıllardır usta oldukları yufka ekmeği yapımını ekonomik kazanca dönüştürdü. Kırıkkale’de küçük bir yufka dükkanı açarak kendi yerlerinden marketlere kadar bir çeşit satış ağı kuran kadınlar ellerinin hamuru ile ekmek paralarını kazanıyor. Eskiden kışlık ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla ev hanımlarının yaptığı yufkaları kazanca dönüştüren kadınlar, her gün dükkânlarında yufka açarak ailelerine ekonomik anlamda destek oluyor.

Geçimlerini Yufka Açarak Sağlıyorlar

 Sabahın erken saatlerinde yufka açmaya başlayan kadınlar, yufkaları hem kendi dükkânlarında satıyor, hem de marketlerden sipariş alıyor. Milliyet Caddesi’nde hizmet veren dükkanda çalışan Naciye Tekel de eşini kaybettikten sonra çocuklarına bakmak ve geçimini sağlamak amacıyla en iyi bildiği işi yaparak kendi parasını kazanan kadınlardan sadece biri. 3 çocuk annesi olan Tekel, yufka açarak kazandığı parayla hem çocuklarını okuttu hem de evlendirdi. Geçimini sağlayacak kadar kazanç elde ettiğini ifade eden Tekel, özellikle kış aylarında oldukça yoğun çalıştıklarını dile getirdi. 10 yıldır bu işi yaptığını vurgulayan Tekel, yufka yapmanın eski bir gelenek olduğunu kendilerinin de bu geleneği kazanca dönüştürerek geçimlerini sağladıklarını söyledi. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli