Anahtar Kelimeler:

270 Yataklı Hastane

270 Yataklı Hastane

 “Yeni Hastane Yoğun

Bakım Ağırlıklı Olacak”

Hastaneyi Gezdi…

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Kırıkkale Süleyman Demirel Tıp Fakültesini ziyaret etti. Vali Kolat Yeni yerine taşınacak olan hastane hakkında bilgi aldı.

270 Yataklı Hastane

Yapımı hızla devam eden Kırıkkale Süleyman Demirel Tıp Fakültesi hastanesinin eski yerinden yeni yerine taşıma işlemleri başladı. İşlemleri yerinde inceleyen vali Kolat hastaları ziyaret etmeyi unutmadı. Yeni yapılan hastane hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Koray Dural “ Yeni yapılan hastanemizde 270 yatak bulunuyor. Yatakların 51’i yoğun bakım ünitesine ayrılmış durumda ve tıbbı cihazlarımızı alırken yoğun bakım ünitesindeki yatakları göz önünde bulundurduk. Eski hastanemizde yatak konusunda sıkıntı çekiyorduk. Vatandaş haklı olarak acile geliyor ve yoğun bakımda boş odaya ihtiyaç duyuluyor. Diğer hizmet birimlerimizde çok donanımlı olacak ama en büyük avantajı yoğun bakım ünitesi sağlıyor” dedi.

Çocuklarla Sohbet Etti

Eski hastanede günlük 600’e yakın hastaya baktıklarını dile getiren Başhekim Prof. Dr. Dural ”Eski hastanemizde poliklinik sıkıntımız vardı. Ama yeni yapılan hastanemizde 60’a yakın ayrı polikliniğimiz olacak. Vatandaşların hastalıklarına göre ayrı birimler oluşturulacak. Fiziksel anlamda hastanemiz büyük bir rahatlık kazanacak.” Şeklinde konuştu. Hasta ve hasta yakınlarıyla samimi görüntü sergileyen vali Kolat çocuklarla yakından ilgi göstererek sohbet etti. Vali Kolat poliklinikte bulunan yatılı hastalarla görüştü. Yeni hastanenin Kırıkkale açısından önemli olduğunu vurgulayan Kolat Kırıkkale sağlık yönünden iyi bir noktaya geldiğini söyledi.  



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli