Anahtar Kelimeler:

Kuyumculuk Sektörüne Darbe

Kuyumculuk Sektörüne Darbe

‘Bankalar Serbest Piyasaya

Ayak Uyduramayacaklar’

Kuyumcular Açıkladı…

Bankalar çıkan yönetmelikle Cumhuriyet ziynet altınlarının alım satımını yapabilecekken, bu durum en çok da kuyum sektörüne zarar verecek.

Kuyumculuk Sektörüne Darbe

Bu yıl alınan kararla bankaların kıymetli maden ve Cumhuriyet altın sikkeleri ile ziynet altınlarının alımı ve satımını yapabilecek. Ancak bankalara altın satışı için izin verileceği ile ilgili yetkili kurumların tasarıları kamuoyuna paylaşılır paylaşılmaz kuyumculuk sektöründen tepki aldı. Çünkü bu uygulama ile en büyük darbeyi kuyumculuk sektörü alacak. Bankacılıkla ilgilenenlerin direkt darphanenin bastığı altınları satacak olmasının kuyumculuk dalına büyük bir darbe olduğunu düşünen kuyumcular bu uygulamanın bankacılık yasasına da uygun olmadığını savunuyor.

“Amaçları Devlet Bütçesi Yapmak”

Kırıkkaleli kuyumcular çıkan yasayla bankaların altın satımı yapacak olmasını eleştiriyor hatta bu uygulamayı doğru bulmuyorlar. Kırıkkale’de kuyumculuk yapan Engin Kaplan bunun yanlış bir uygulama olduğunu söylerken bankaların serbest piyasada ayakta kalamayacaklarını belirtti. Bankaların altın satacak olmasının kuyumcuları etkilemeyeceğini düşüne Kaplan,”Amaçları piyasadan altın toplamak ve bunu devlet bütçesi haline getirmektir.

Talepler Bize Dönecek

Fakat başta bankalara olan ilgi artacak olsa da insanlar doğruyu bulacaklar.” diye konuştu. Ayrıca bu uygulamayla bankaların aslında kuyumcuların reklamını yaptığını ve bu nedenle kuyumculara ilginin azalmayacağını belirten Kaplan,”Bilinç altına altın yerleşiyor. Eninde sonunda talepler bize dönecek.” dedi. Haber: Sena Yıldız



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu