Anahtar Kelimeler:

Hemşireye Saldırıya Kınama

Hemşireye Saldırıya Kınama

 Tepki Gösterdiler

Eğitim Bir Sen Üniversitesi Şubesi tarafından Tıp Fakültesi’nde kan almaya çalıştığı sırada hastanın saldırısına uğrayan hemşire Sema Yıldırım’a destek olundu.

Saldırı Açıklaması

Konuyla ilgili açıklamada bulunan sendika yönetimi saldırıyı kınadı. Sendika açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Kan almaya başladığı  sırada hastanın  saldırısına uğrayan K.Ü Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesinde  görevli Hemşire Sema Yıldırım’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Her gün bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal almıştır. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketler olmuştur.

Olayı Kınadılar

Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı bir tavırdır. Tek görevinin, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızın sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tanık olduk. Bütün yetkilileri, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici tedbirleri almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz.

Kabul Edilemez

Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse de hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Son olarak yine bir hasta tarafından 13.02.2013 tarihinde K.Ü Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesinde  görevli Hemşire Sema Yıldırım’a yapılan saldırı kabul edilemez, nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gereken yapılmalıdır. Eğitim Bir- Sen 2 Nolu Üniversite Şube olarak üyemize yapılan saldırıyı kınıyor, Hukuki olarak her zaman üyelerimizin yanında ve destekcisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu