Anahtar Kelimeler:

Şikayetleri Dikkate Alın

Şikayetleri Dikkate Alın

Vali Açıklama Yaptı

Kırıkkale Valiliği’nden dün kurum personellerine hizmet içi eğitim verildi. Toplantıya Vali Ali Kolat’ta katıldı ve kamu personeline açıklamalar yaptı.

Vali Başkanlık Etti

İl Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim seminerine çeşitli kurumlardan 120 davetli katıldı. İl İdare Kurulu Müdürlüğünce saat 09.30 da başlayan program açılışında bir konuşma yapan Vali Kolat, yapılan soruşturma dosyalarının incelendiğin de bazı eksiklerin görüldüğünü belirterek bu toplantıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Soruşturmanın usulüne uygun yapılmasının mağduriyeti önleyebileceğini ifade etti. İdari yargı konularının yasal olarak uygulanmalarında zaman zaman eksiklerin görüldüğünü belirtti.  4483 sayılı kanunun iyi ve doğru bilinmesinin önemi üzerinde durdu.

Açıklamalarda Bulundu

Vali Kolat, memurların yargılanması konusunda  makam tarafından olur verilmesini halinde adli işlemlerin yapılabildiğini belirtti. Soruşturma için yapılan görevlendirmelerin kendi kurumlarından yapılmaya çalışıldığını,düzenlenen raporların objektif ve sübjektif olup olmadığının Valiliğimizce titizlikle incelendiğini söyledi.

Şikayetleri Dikkate Alın

Memurumuza sahip çıkıldığını ifade eden Vali Kolat, suç ve kusurlu memuru da gerekli adli ve idari uygulamaların yapıldığını, soruşturmalarda gerekli bilgi, belge ve evrakları veya tanıklarla görüşmesi gerektiğini söyledi.  İnceleme ve soruşturmaların zorunlu olmadıkça 30 gün içinde verilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Kolat, 3071 sayılı kanun gereği yapılan şikayetlerde de isim belirtilmese dahi konunun dikkate alınması gerektiğini belirtti. Hizmet İçi Eğitim Programı daha sonra Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev’in konuşmasıyla devam etti.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu