Anahtar Kelimeler:

Bakanlar Kuruluyla Ertelendi

Bakanlar Kuruluyla Ertelendi

 Seçime Erteleme Açıklaması

İki İl İtiraz Etmiş!

Türkiye genelinde odalarda yapılacak olan seçimler, iki ilde yaşanan itirazlar nedeniyle Mayıs ayına ertelendi. Gaziantep ve İstanbul’da meslek gurupları listeleri yeniden düzenlenecek.

Erteleme Yaşandı

Kırıkkale’de Şubat ayında yapılması beklenen TSO ve Ticaret Borsası seçimleri Mayıs ayına ertelendi. Bu erteleme sadece Kırıkkale’ye özel bir durum değil, Türkiye genelinde yaşandı. Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, “Gaziantep ve İstanbul illerindeki meslek guruplarına yönelik itirazlar nedeniyle benzer sorunlar başka illerde de yaşanabilir düşüncesiyle seçimler Mayıs ayına ertelendi” dedi.

Bizde Sıkıntı Yok

Kırıkkale’de bu konuda bir sıkıntı yaşanmadığını ancak Türkiye genelinde Bakanlar Kurulu kararıyla erteleme olduğu için Kırıkkale’deki seçimlerin de Mayıs ayına ertelendiğini belirten Sümer, “Bizde bir sıkıntı görünmüyor. Erteleme Türkiye genelinde oldu. Kararı Bakanlık Kurulu alıyor. Kurul kararı ile seçimlerimiz Mayıs’a ertelenmiş durumda. Seçimle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Gaziantep ve İstanbul’da meslek guruplarına yönelik çalışma sürüyor” diye konuştu.

İki Odada Seçim Var

Kırıkkale’de Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nda bu ay seçimler yapılacaktı. Seçimlerle ilgili hazırlıklar sürüyor. İki odadan TSO’da mevcut başkan Cemalettin Akdoğan aday değil. Yerine ise birkaç ismin adaylık hazırlığı yaptığı biliniyor. Ticaret Borsası’na ise mevcut başkan Harun Sümer aday görünüyor. Şu ana kadar rakip olarak herhangi bir isim çıkmış değil. Bu iki oda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi. Seçimler de TOBB’a bağlı odalarda yapılacak.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli