Anahtar Kelimeler:

Süt Dağıtımı Yapıldı

Süt Dağıtımı Yapıldı

 Sağlıklı Büyümek Ve

Gelişme İçin Süt İçelim

Süt Dağıtımı Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, Kırıkkale’de 18 bin 641 öğrenciye veli izni ile okul sütü dağıtıldı.

‘Bu Projeden Faydalanın’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde resmi ve özel anasınıfı, ilk okul 1,2,3,4. Sınıflara yönelik okul sütü programı kapsamında Kırıkkale Valisi Ali Kolat Mehmet Uzelli ilköğretim okulunda öğrencilere süt dağıttı. Vali Kolat sınıfları teker teker gezerek öğrencilere süt dağıtarak sohbet etti. Öğrencilere yazı yazdıran ve kitap okutan Vali Kolat, Okul sütü projesi hakkında öğrencilerin görüşlerini de aldı. Kolat, öğrencilere sütün ne kadar faydalı olduğunu anlatarak bu projeden faydalanmalarını ve her zaman süt içmelerini istedi.

‘3 Gün Dağıtılacak’

Vali Kolat yaptığı açıklamada “60’lı yıllarda Amerika’dan süt tozu gelirdi şimdi ise bizim üreticilerimiz kendi sütlerini üretiyorlar ve sağlıklı bir biçimde tüketiyoruz. Süt konusunda ülkemiz açısından önemli bir gelişme dünya genelinde 80’e yakın ülkede süt dağılımı gerçekleşiyor. Okul sütümüz her hafta 3 gün dağıtılacak. Sadece süt dağılımı ile kalmaz incir, fındık, ceviz gibi yararlı şeylerin devamı gelir diye umuyoruz.” Dedi. Süt dağıtım törenine Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ve İl Halk sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş katıldı.

Veli İzni İle Dağıtılacak

Okul sütünün Kırıkkale’ye 15 Şubatta gerçekleşmesiyle sütler bekletilmeden öğrencilere dağılımı gerçekleşti. Kırıkkale’de 18 bin 641 öğrenci ailesinin izni ile süt içme fırsatı buldular. Öğrenciler her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü olmak üzere haftada 3 gün okul sütü ile faydalanacaklar. Her gelen süt partisinden 5 ‘er adet numune alınarak süt kontrol edilecek. Süt içimindeki alerji hakkında gerekli önlemlerin alındığının altı çizildi. Ayrıca her ayın sonunda dağıtılan sütlerin raporları birleştirilip Bakanlıklara gönderilecek. Okul Sütü projesi ile ilgili Okul sütü komisyonu kurularak 2 Eğitim görevlisi Ankara’da bilgilendirme toplantısına katıldı. Aldıkları bilgileri İl, ilçe ve köylerde bütün okul müdürleri ile paylaştılar. Bütün veliler öğrencilerin süt içip içmeyecekleri ile ilgili formlar doldurarak e-okul sistemine kayıt ettiler.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı