Anahtar Kelimeler:

Kamulaştırma bekleniyor

Kamulaştırma bekleniyor

 Çalışma devam ediyor

Hızlı Tren konusunda bu yıl içinde kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması ve kamulaştırma bedellerinin de ödenmesi bekleniyor.

Hızlı tren çalışması

Kırıkkale’de Hızlı Tren konusunda çalışmalar sürüyor. Çevre Yolu’nun üstünden geçmesi ve Osmangazi bölgesine istasyon kurulmasıyla ilgili çalışma belli bir aşamaya gelmiş durumda. Adı geçen bölge ve güzergâhta kamulaştırma çalışması yapılacak. Tren Çevre Yolu’nun kuzeyinde OSB’nin üstünden hattı Üniversite arazisi içinden Karacalı-Osmangazi-Kimeski bölgelerinden geçecek. Bu bölgelere yönelik kamulaştırma çalışmaları halen devam ediyor.

25 dakika olacak

Bir yıl gecikmeli olarak uygulanması beklenen proje üçe bölünmüş durumda. Ankara-Kırıkkale arası ayrı yapılacak. Burada viyadükler ve geçitler olacak. Ankara-Kırıkkale arasının 25 dakikaya düşürülmesi için çalışma sürdürülüyor. Kırıkkale-Yozgat arası ise ayrı yapılacak. Kırıkkale’de hattın geçeceği bölgelerdeki arazi sahipleri tespit edildi. 200’ün üzerindeki hak sahiplerine bu yıl içinde kamulaştırma bedellerinin ödenmesi bekleniyor.

Ne kadar ödenecek?

Kırıkkale’deki hak sahipleri, ödemelerin yapılmasını bekliyorlar. Hak sahiplerine ne kadar bedel ödeneceği konusunda bir netlik yok. Dönüm başına 7 bin ila 14 bin lira arasında bedel ödenebileceği söyleniyor. Bu rakamlar projenin daha önce uygulandığı yerlerdeki rakamlara eş değerde. Yozgat’a bağlı Yerköy’de bahse konu olan rakamlar kadar bedel ödendiği ifade ediliyor.

Bir yıl ertelendi

Bu yıl içinde başlayacak çalışmalardan sonra ilk kazma vurulacak. En son açıklamada Hızlı Tren’in 2015 yılının ilk aylarında raylar üzerinde olacağı söyleniyordu. Bu tarihin bir yıl ertelenebileceği bildirildi. Bunun sebebi ise şu anda bu bölgeye yönelik koşulların uygun olmaması. Koşul konusunda bir açıklama yok ancak, projenin bir yıl gecikme ile yapılacağının kesin olduğu vurgulanıyor. Kırıkkale’de herkes projenin uygulanmasını bekliyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu