Anahtar Kelimeler:

Sahte Bahar Ağaçları Vurdu

Sahte Bahar Ağaçları Vurdu

 Ağaçlar Zarar Gördü

Son günlerde etkisini gösteren sıcak ve güneşli hava ile birlikte ağaçlar tomurcuklandı. Sahte bahara kanan ağaçlar havaların yeniden soğumaya başlamasıyla birlikte zarar gördü.

Ağaçlar Olumsuz Etkilenecek

Sahte bahardan dolayı bazı ağaçların tomurcuklanması çiftçileri telaşlandırdı. Tomurcuk açmış olan ağaçlara ilaç kullanılsa bile fayda etmeyeceğini söyleyen tarım ilaçları satıcı Zekeriya Saydam, ağaçların bu durumdan olumsuz etkileneceğini belirtti. Kış mücadelede ilaçlamanın tomurmadan önce yapıldığını dile getiren Saydam, sahte bahar olduğu için ağaçlara tomurcuk açtıktan sonra bordo bulamacı yapıldığını söyledi. Bordo bulamacının ağaçları hastalıklardan ve mikroplardan arındırmak için yapıldığını dile getiren Saydam, bunun gibi geçiş mevsimlerinde ağaçların olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Kış Mücadele İlacı Şart

Ağaçlara bir önceki yıllardan kalan böceklerin kabuk arasına bıraktığı yuvaları öldürmek için kış mücadele ilacını kullanıldığını dile getiren Saydam, ağaçların şuan tomurcuk açtıklarından dolayı soğuk vurmadığı sürece meyve verebileceğini soğuk vurduğu zaman yazın dahi meyve veremeyeceğini belirtti. Kış mücadele ilaçlarının 2 çeşit olduğunu vurgulayan Saydam, bunların A.B.C ve trifocide dnoc olduğunu söyledi. Kış mücadele ilaçlarını ağaçların gövdesine sürüldüğünü belirten Saydam; “Çiçek döneminde ilaçlama yapılmaz. Çiçekler döküldükten sonra yaz mücadele ilacı yapılır” diye konuştu.

Haber: İrem Nur Şahin 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli