Anahtar Kelimeler:

Sakın Onlara Para Vermeyin!

Sakın Onlara Para Vermeyin!

 Engelliler Adına Para

Toplayanlara İnanmayın

Sokaklarda bazen engelliler adına dergi satarak para toplamaya çalışanlar olduğu gözleniyor. Kırıkkale’deki dernek yöneticileri bu kişilere dikkat edilmesini öneriyor.

Önemli Bir Uyarı

Dernek yöneticileri, engellilere yardım etme bahanesiyle para toplayanlara karşı vatandaşları uyardı. Dernek yetkilileri, başka şehirlerden gelip ilçe merkezinde vatandaşların yolunu keserek, "Tekerlekli sandalye ve ortopedik ekipman alacağız" diye gazete, dergi, ve çeşitli eşyalar satanlara itibar edilmemesini istedi. Engellilere tekerlekli sandalye almak üzere bağış topladıklarını söyleyen kişi ve kişilerin vatandaşların duygularını istismar ettiğini ifade eden dernek yöneticileri, şunları kaydetti:

Onlara Aldanmayın

"Son günlerde ilçemizin farklı bölgelerinde bazı gençler ellerinde dergi, boyama kitabı gibi basılı materyalleri engelliler yararına ve bazı şehir içi şehir dışı engelli dernekleri yararına olduğunu söyleyerek satış yapmakta ve bağış toplamaktadır. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bütün engelliler maaşa bağlanmış veya bağlanmaktadır. Yerelde ise derneğimiz, engellilerin bireysel ve kurumsal sorunlarını çözmekte erişilebilirliği arttırıcı önlemler almaktadır. Engelli vatandaşlarımız da yaşama sevincini kaybetmeden onurlu bir şekilde hayatını idame ettirmektedir.”



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu