Anahtar Kelimeler:

Fırıncılar Odası Şart”

 Fırıncılar Odası Şart”

 Bunu Fırıncılar İstiyor

Kırıkkale’de ekmek israfına karşı fırıncılar arasında birlik ve beraberlik olmaması, alınan önlemlerin önündeki en büyük engeli oluşturuyor.  İlimizde yer alan fırıncılara göre bu beraberliği sağlamanın en önemli yolu Fırıncılar Odası’nın kurulması.

Ekmek İsrafına Karşı Destek Şart

Şimdilik İstanbul’da  uygulanacak olan ve yakında Kırıkkale’de de uygulanması beklenen ‘bayatı getir tazeyi götür’ kampanyası ile ekmek israfının önüne geçilmeye çalışılıyor. Bunun için de fırınlara, Fırıncılar Odasından destek sağlanıyor. Ancak Kırıkkale’de Fırıncılar Odasının bulunmaması nedeniyle fırınlar bu kampanyanın faydalı olacağından şüpheli. Çünkü herhangi bir maddi destekten yoksun olan fırınlar, bu kampanya ile zarara uğrayacaklarını düşünüyor.

“Fırınların Denetlenmesi Gerek”

Kırıkkale’de fırın işleten Mehmet Özkan, israfa karşı önlem alanlardan biri. Afişler ile bu israfın önüne geçmeye çalışan Özkan ‘Bayatı getir, tazeyi götür’ kampanyasının Kırıkkale’de hayata geçirilmesinin, ancak maddi destek ile sağlanacağını belirtti. Kırıkkale’de Fırıncılar Odasının bulunmamasının, fırınlar arasında rekabet oluşmasına neden olduğunu söyleyen Özkan,”Biz ekmekte kaliteden yanayız, israfa da karşıyız. Gramajı düşürülerek az bir fiyattan satılan ekmekler kalitesizdir. Fakat Kırıkkale’de fırınları denetleyen kimse yok.” diye konuştu. Ayrıca Özkan fırınların birlik ve beraberlikten yoksun olduğunu, bunun fırıncılar odasının olmamasından kaynaklandığını ve bu yüzden israfa karşı güçlü önlemler alınamayacağını da sözlerine ekledi.

Uygulanması Zor

İlimizde Fırıncılar Odasının bulunmamasından yakınan bir diğer fırıncı esnafı Yusuf Ceran da fırıncılar arasında beraberlik olmamasından yakınıyor. Ekmek israfına karşı fırıncılar içerisinde bir birlik olmadığını dile getiren Ceran, bu şekilde israfın sağlıklı olarak önlenemeyeceğini dile getirdi. Büyükşehirlerde yapılan uygulamaların Fırıncılar Odasının desteği ile yapıldığına dikkat çeken Ceren, “Kırıkkale’de herhangi bir destek olmadan hiçbir fırıncı bunu uygulamaz, zarara uğrayacaklarını bilirler” diye konuştu.

Haber: Sena Yıldız



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu