Anahtar Kelimeler:

‘Hepimiz Osmanlı Torunuyuz'

‘Hepimiz Osmanlı Torunuyuz

 Balkanlar Paneli Düzenlendi

Kırıkkale Belediyesi Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen Kent Buluşmaları kapsamında dün Kırıkkale dört önemli ismi ağırladı. Tarihçilerin buluştuğu panele Kırıkkaleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Uluslar Arası Panel

Kırıkkale Belediyesi Kent konseyi tarafından organize edilen Kent Buluşmaları kapsamında Kültür merkezinde bir program gerçekleştirildi. Uluslar arası gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Bosna Ersek’ten Türkolog ve yazar Amina Sljak Jesenkovic, Kosova’dan tarihçi yazar Bedrettin Koro, Yunanistan’dan Gazeteci yazar Cemil Kapza, moderatör ve tarihçi Doktor Fahriye Emgili katıldı.

Yoğun Katılım Oldu

“Kaybedilişinin 100. Yılında Balkanlar ve Türkiye: Dün ve bugün” isimli uluslar arası panele Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Vali vekili Rifat Ata, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir, İl emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Hastane yöneticileri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kırıkkale Üniversitesi yöneticileri, öğrencileri ve vatandaşlardan yoğun katılım oldu.

Geçmiş Bilinci Olmalı

Düzenlenen toplantıda Kırıkkale Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan veli Korkmaz açılış konuşması gerçekleştirdi. Korkmaz yaptığı konuşmada, “Bir toplum dün ve yarını ile geleceğe emin gözlerle bakmak için geçmişini kesinlikle iyi bilmelidir. Onların düştükleri hataları göz önünde bulundurarak biz de o hatalara düşmeden iyi bir hayat yaşamaya gayret etmeliyiz. Geçmiş bilinci olmadan yarını planlayamayız” dedi.

Mutlu Göç Yoktur

Programa Moderatör olarak katılan Doktor Fahriye Emgili Kaybedilişinin 100.yılında Balkanlar ve Türkiye konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Emgili Mutlu göçün olmadığını, her göçün bir hüzün barındırdığnı ve Balkanlar’da yaşanan göçlerin de böyle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek başladığı konuşmasını, bölge halkının neler yaşadığı konusunda birçok bilgi verdi. Emgili’nin konuşmasının ardından Kosova’dan katılan tarihçi yazar Bedrettin Koro bir konuşma gerçekleştirdi.

Korkmaz’a Teşekkür Etti

Koro yaptığı açıklamada Kosova’dan yaşananlardan bahsederek bir çok örnek verdi. Ardından konuşan Bosna Ersek’ten gelen Türkolog ve yazar Amina Sljak Jesenkovic Türk tarihi hakkında bir çok araştırma yaptığını ve aslında Osmanlıların torunları olduklarını belirtti. Bosna ile ilgili bir çok konuya değinen Jesenkovic Kırıkkale’de bu tür organizasyon yapıldığı için Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a teşekkür etti.

Kimliğimiz İptal Oldu

Yunanistan’dan katılan Gazeteci yazar Cemil Kapza ise Yunanistan’da yaşadıklarını anlatarak, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Kimlik meselesine değinen Kapza, “Yunanistan’dan çıktıktan 9 ay sonra ülkeye geri dönmezseniz eğer kimliğiniz iptal oluyor. Biz Millet gazetesinden bir arkadaşım ile beraber yaptığımız bir röportaj sonrasında 120 bin euro para cezası ve 1 yıl hapis cezasına çarptırıldık. Mahkememiz Mart ayı içerisinde gerçekleşecek” dedi. Konuşmaların ardından Kente Konseyi Başkanı Veli Korkmaz katılımcılara plaket ve hediyeler takdim etti. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli