Anahtar Kelimeler:

Öğrencilerin duvar gazetesi

Öğrencilerin duvar gazetesi

 Öğrenmeye yardımcı oluyor

İlk ve orta dereceli okullardaki görevli öğretmenler gözetiminde öğrencilerin hazırlamış oldukları duvar gazeteleri öğrencileri araştırarak öğrenmeye sevk ettiği belirtildi.

Güzel bir çalışma

İlköğretim, lise ve dengi okullarda eğitici çalışmalar yönetmeliği kapsamında yürütülen kulüp ve eğitsel kollar tarafından yürütülmekte olan pano, duvar gazetesi ve diğer görsel materyalleri araştırarak okullarda belirlenen köşelerde sergileyen öğrencilerin çalışmaları, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından takdir görüyor. Sulakyurt ilçesinde Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde hazırlanan duvar gazetesi köşeleri öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Bilgi verildi

Okul Müdürü Ali Türkmen, yönetmelik kapsamında hazırlanan eğitici kol faaliyetlerinin oldukça faydalı olduğunu söyledi. Okul Müdürü Türkmen, "Okulumuzda görevli öğretmenlerimiz kontrolünde öğrencilerimizin önemli gün ve haftalar öncesinde hazırladıkları duvar gazetesi oldukça ilgi görmektedir. Görevli öğrencilerimiz önemli gün ve haftalar için bir araştırma yaparak öğretmenlerinden, okul kütüphanesinden ve başka kaynaklardan elde ettikleri bilgileri görevli öğretmenleri tarafından kontrol sonrası burada sergilemektedirler. Bu çalışma öğrencilere araştırarak öğrenme becerisi kazandırmaktadır.

Neler yapılıyor?

Duvar gazetesi bu köşede belirli bir süre kalmakta, okuldaki diğer öğrenciler bu köşeyi ziyaret ederek buradaki bilgilerden istifade etmektedir. Öğrencilerimiz ayrıca bu tür etkinlikler sayesinde kendi yeteneklerini geliştirebilme ve toplum yararına kullanabilme, planlı çalışma alışkanlığı kazanabilme, ferdi girişimde bulunup bunu basarı ile sürdürebilme, boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirebilme ve grupça verilen görevleri tamamlamak için istekli çalışabilme ile gruba karşı sorumluluk duyabilme becerilerini daha da artırmaktadır" şeklinde konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı