Anahtar Kelimeler:

Proje Hızla Büyüyor

Proje Hızla Büyüyor

 Gönül Elçileri…

Tüm ülke genelinde sayısı gün geçtikçe artan ve daha da yaygınlaşan Gönül Elçileri Projesi ilimizde de hızla gelişiyor. Projenin ilk basamağını oluşturan Koruyucu Aile Hizmetine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından projeyi tanıtmak amacıyla düzenlenen programlarla katılımcı sayısı artıyor.

İşbirliğine Davet

Gönül Elçileri Projesini tanıtmak ve projenin ilk ayağını oluşturan Koruyucu Aile Hizmeti hakkında merak edilen soruları yanıtlamak amacıyla düzenlenen program kapsamında Valilik çalışanlarına proje anlatıldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa  Vali Ali Kolat, Eşi İlksen Kolat, Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve Valilik çalışanları katıldı. Koruyu Aile Projesinin il genelinde yürütülmesini sağlayan İlksen Kolat yaptığı konuşmada koruyucu ailenin önemini vurguladı.

Gönül Elçileri

Gönül elçileri Projesinin temelinde toplumda ihtiyacı olan kesimlere yardım etmek olduğu dile getiren Kolat, projenin Koruyucu Aile hizmeti başta olmak üzere toplumsal hayatı kalkındıracak belirli başlıklar altında toplandığına dikkat çekti. Koruyucu aile projesini tanıtarak daha çok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Kolat, “İlk olarak gerçekleştirdiğimiz Koruyucu Aile Hizmetini tanıtarak daha sonraki projelerde farkındalığı olan vatandaşlara ulaşmak bizim için oldukça önemli” diye konuştu. Katılımcılara gönül elçileri projesinin önemini anlatan Kolat, bu projeyi içtenlikle benimseyip daha çok insana ulaşmak ve çocuklarımızı sıcak aile ortamlarına kavuşturmak adına sizleri işbirliğine davet ediyoruz” diyerek katılımcıları projeye dahil olmaya çağırdı.

“Hepimiz Gönül Elçisiyiz”

Proje tanıtım programında konuşan Vali Kolat da toplum olarak yapımızda gönül elçisi anlayışının olduğuna dikkat çekerek, “Hepimiz bir şekilde yardıma muhtaç insanların yanında yer alarak gönül elçiliği görevini üstleniyoruz” dedi. Bu tür tanıtım etkinliklerinin projeye resmiyet ve işlerlik kazandırmak amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen Kolat, sıcak aile ortamına ihtiyacı olan çocuklara hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Projenin Tanıtılması

Projenin tanıtılması ve yaygınlaşmasıyla birlikte daha çok insana ulaşacağını belirten Kolat, hep birlikte projeye sahip çıkarak destek olunması gerektiğini de sözlerine ekledi. Koruyucu Aile Hizmetinin ilimizdeki durumu, katılım şartları ve projenin uygulanma aşamaları konusunda katılımcılara bilgi veren Zühtü Bozdemir  de proje hakkında merak edilen bilgileri verdi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu