Anahtar Kelimeler:

Sinek Avlıyorlar…

Sinek Avlıyorlar…

 Kızılkanat İş Merkezi

Eski Günlerini Arıyor

İlimizde uzun yıllardır hizmet veren ve bir dönem alışveriş mekanları arasında  vazgeçilmez yerlerinin başında gelen Kızılkanat İş Merkezine olan ilgi her geçen gün azalıyor. İş Merkezinde yıllardır yer alan esnaf da işlerinin durmasından şikayetçi.

Ulusal Markalar İşlerini Olumsuz Etkiliyor

Kırıkkale’de köklü bir tarihe sahip olan ve ilimizin ilk çarşısı olarak bilinen Kızılkanat İş Merkezi bir dönem yaşanan hareketli günlerini arıyor. Kent merkezinde sayıları artan ve alışveriş merkezleriyle de gittikçe yoğunlaşan ulusal marka mağazaları Kızılkanat İş Merkezi’nde çalışan esnafı zor durumda bırakıyor. Bir dönem bayramlık alışverişten düğün kıyafetine kadar alışveriş yapacak olan kişilerin uğrak mekanı olan Kızılkanat İş Merkezi şimdilerde oldukça sakin günler yaşıyor. İçerisinde tekstilden takıya, bilgisayar sistemlerinden kuyumcuya kadar birçok esnafın bulunduğu iş merkezinde özellikle kıyafet satan esnaf artık eskisi kadar satış yapamamaktan şikayetçi.

Müşteri Tercih Etmiyor

Kızılkanat İş Merkezinde 2003 yılından bu yana esnaflık yapan Mustafa Okuducu da satış konusunda eskiyi özleyenlerden. Sadece iş Merkezinde değil genel olarak küçük esnafın bu dönemde zor günler yaşadığını belirten Okuducu, eskiden vatandaşların alışveriş için genel olarak Kızılkanat iş Merkezi’ni tercih ettiğini söyledi. Artık vatandaşın istediği her ürüne her yerde rahatlıkla ulaşabildiğinin altını çizen Okuducu, “Müşteri önceden kredi kartı vs. olmadan bizim mağazalara benim dükkânım diyerek gelirdi. Artık herkesin cebinde birkaç tane kredi kartı olduğu için her yer vatandaşın mağazası oldu” diye konuştu. Kızılkanatta 8 yıldır esnaflık yapan bir diğer esnaf Dilaver Hayda da aynı konudan şikayet ediyor. Müşterilerinin eskiye oranla oldukça düştüğünü dile getiren Hayda, sadece hafta sonları doğru düzgün iş yapabildiklerini ifade etti.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli