Anahtar Kelimeler:

İşe Yarıyor Mu?

İşe Yarıyor Mu?

 Kaç Kişi Sigarayı Bıraktı?

Çağımızın hastalıklarında en önemli neden olarak ilk sıralarda yer alan sigara bağımlılığı için kurulan 171 sigara bıraktırma hattı ilimizde de aktif olarak çalışıyor. Devlet Hastanesi Sigara Bıraktırma Polikliniği ve Tıp Fakültesi Başhekimliği bünyesinde kurulan sigara bıraktırma poliklinikleriyle sigara bırakanların sayısı her geçen gün daha da artıyor.

2 Poliklinikle Hizmet Veriyor

İlimizde Devlet Hastanesi Ketem Birimi ve Kırıkkale Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği’nde çalışma ve faaliyetlerini sürdüren sigara bıraktırma polikliniklerine çok sayıda vatandaş başvuruda bulunuyor. 2010 yılında sigara bırakmak isteyen vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan 171 Sigara Bıraktırma Danışma Hattına gelen çağrılar ile işbirliği yapılarak yürütülen sigara bıraktırma hizmeti bu güne kadar birçok vatandaşa ulaştı.

926 Kişi Bıraktı

Kırıkkale Devlet Baştabipliği Kanser Erken Teşhis, Tarama Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren polikliniğin 1 Temmuz 2010 yılından itibaren çalışmaya başladığını belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigara bıraktırma alanında ilimizde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Sistemin tamamen randevu usulü ile çalıştığını dile getiren Güngüneş, şu ana kadar sigara bıraktırma polikliniğine gelenlerden 926 kişinin sigarayı bıraktığını söyledi.

6 Bin 200 Kişi Başvurdu

2012 yılı verilerine göre ilimizde yer alan iki sigara bıraktırma polikliniğine 6 bin 200 kişinin başvurduğunu söyleyen Güngüneş, ilimizde bu anlamda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Sigara bıraktırma polikliniklerinin randevu sistemiyle çalıştığına dikkat çeken Güngüneş, polikliniklerde konu ile ilgili eğitim almış doktor ve sağlık çalışanlarını hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı