Anahtar Kelimeler:

Bağımlılık Ciddi Bir Sorun

Bağımlılık Ciddi Bir Sorun

 Müdür Uyardı!

Yeşilay Haftası ile ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, “Dünyada ve ülkemizde ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığı, günümüzde, yetişkinler, çocuk ve gençler açısından tehdit unsuru oluşturmaktadır” dedi.

Yeşilay Açıklaması

Uzun, açıklamasında şunları söyledi: “Alkol, uyuşturucu maddeler, sigara, gibi bağımlılıklar birey ve topluma ekonomik, sosyolojik ve psikolojik açıdan zarar vermekte, telafisi güç sonuçlar doğurmaktadır. Son yıllarda yeni bir bağımlılık türü olan ‘internet’ bağımlılığımda en az madde bağımlılığı kadar tehlikeli bir boyut almış,zamanının çoğunu bilgisayar karşısında geçiren birey ailesinden,sosyal çevresinden soyutlanarak yalnızlaşmakta ve sosyal sorumluluklarını yerine getiremez hale gelmektedir.Bu da aile içi iletişimin kopmasına ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımına zemin hazırlamaktadır.

Kötü Alışkanlıklar

Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir. Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Yeşilay Haftası

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası ile tüm bağımlılıkların henüz oluşmadan önlenmesini amaçlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki; bağımlılıkları önlemek, bağımlılıkları tedavi etmekten daha kolay ve daha ekonomiktir. Halkımızı, sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre, sağlıklı birey ve nihayetinde sağlıklı bir toplum için her tür bağımlılık yapıcı madde ve durumlara karşı duyarlı olmaya, felaketler kapımıza gelmeden önlemeye davet ediyorum.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli