Anahtar Kelimeler:

Fırıncılara Eğitim Verildi

Fırıncılara Eğitim Verildi

 Fırıncılar Eğitiliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından ekmek üreten, satan ve taşıyan esnafa yönelik hijyen eğitim gerçekleştirildi.

Katılım Oranı Artırılmalı

Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi’nde Cuma günü gerçekleştirilen hijylen eğitimine ekmek üreten fırıncılar, ekmek satan ve taşıyan bakkal esnafına hijyen eğitimi verildi. Toplam 46 esnaf ve personelinin katıldığı eğitimlerde Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, hijyenini önemli bir konu olduğuna değinerek, bu alanda denetimlerin ilerleyen zamanlarda artacağını vurguladı. Eğitimlere katılan esnafa teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ise eğitim konusunun direk insan sağlığıyla alakalı olması bakımından ciddiyetinin oldukça yüksek olduğuna değindi.

Hijyen Belgesi Verdiler

Bakanlık ile ortak düzenlenen bu eğitimlere katılım sayısının fazla olmadığını vurgulayan Köstekli, “Bu eğitimlere katılımın artırılması noktasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile bizlere büyük görev düşüyor” diye konuştu. Kırıkkale Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoljisi Bölümü Doç. Dr. Naim Deniz Ayaz tarafından verilen  Gıda Hijyeni Eğitiminin ardından yapılan sınavda başarılı olanlara Gıda Hijyeni Eğitimi Belgesi verildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu