Anahtar Kelimeler:

Fırıncılar Ne Diyor?

Fırıncılar Ne Diyor?

 Ekmek İsrafı İçin

Fiyatlar Sabitlenmeli

Ekmek israfı konusuna verilen önemin artmasıyla birlikte birçok projeyle ekmek israfının önüne geçilmeye çalışılıyor. Fırıncı esnafı ise Ekmek fiyatlarındaki düzenleme ile yapılan israfın önlenebileceğini düşünüyor.

Çalışmalar Sürüyor

Son zamanlarda ekmek israfını önlemeye ve israfa karşı vatandaşı bilinçlendirmeye yönelik uygulamalar yoğunluk kazandı. Ülkemizde her yıl milyonlarca ekmeğin tüketilmeyip çöpe atılması, buğday üretimin arttığı ve önem kazandığı son yıllarda yapılan bu israfın artması, ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. Bu israfın önüne geçilmesi için tüm ülkemizde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların hızla sürdüğü ilimizde de ekmek israfına karşı fırıncılar ekmek fiyatlarından şikâyetçi.

Fiyatlara Düzenleme Şart

İlimizde fırıncılar odasının olmaması nedeni ile özellikle ekmek israfı alanında birliğin olmadığını belirten fırıncılar bu alanda ortak hareket etmenin gerekliliğini vurguladı. İlimizde fırıncılar arasında bir rekabet olduğunu dile getiren fırıncı Emrah İmran, özellikle ekmek fiyatları konusunda düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Ekmek israfını önleme konusunda hem fırıncıları hem de vatandaşa büyük görev düştüğünü ifade eden İmran, “Ekmek fiyatları 25 Kuruş ile 75 kuruş arası değişiyor. Bu fiyatlarda bir düzenleme olmadığı sürece israfı önlemekte mümkün değil. Bununla ilgili düzenlemeler şart” diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu