Anahtar Kelimeler:

Tabelalar Ahşap Olacak!

Tabelalar Ahşap Olacak!

 Buyurun Bakalım!

İlginç Bir Karar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, görüntü kirliliğini önlemek amacıyla reklam tabelalarına ahşap ayarı getirme kararı aldı.

Tabela Çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle çanak antenleri kaldırma kararı aldıktan sonra, çalışmalarına reklam tabelalarıyla devam etme kararı aldı.  İstiklal Caddesi`ndeki ahşap tabelaları örnek olarak gösteren Bakanlık, çalışma kapsamında belediyeler için bütçe ayıracak.  Farklı renk, boyut ve materyalden elde edilen tabelaların görüntü kirliliği yarattığını açıklayan Bakanlık, yeni tabelaların düzgün,anlaşılır, sade ve ahenkli olmasını sağlayacak.

Bakan Bilgi Verdi

Sokak aralarındaki tabelaların yarattığı kargaşaya değinen Erdoğan Bayraktar, insanların aradıkları şeyi bulamadıkları gibi kafalarının da karıştığını belirtti. Bu amaçla tıpkı çanak antenlerinde olduğu gibi bakanlığın yapacağı yeni düzenleme ile sokak ve caddelerdeki tabelalar belediyelerin de yardım ve çalışmasıyla ahşap olarak yenilenecek. İsteyen belediyelere de maddi destek vereceklerini belirten Erdoğan Bayraktar, şartlı nakdi yardım yapacaklarını açıkladı.

Görüntü Kirliliği

Görüntü kirliliğinden dolayı bakanlığın ceza kesme yetkisine sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan Bayraktar, istememelerine rağmen gerekli durumlarda ceza da kesebileceklerini belirtti.  Yıl içersinde çalışmaların ana hatlarını bitireceklerini belirten Bayraktar, 2014 yılında da uygulamanın gerçekleşmesi için denetlemeye başlayacaklarını açıkladı.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli