Anahtar Kelimeler:

Geçen Yıl Kilosu 1 Liraydı!

Geçen Yıl Kilosu 1 Liraydı!

 Hamsi Neden Pahalı?

Et yiyemeyen vatandaşın protein kaynağı, sofraların vazgeçilmezi olarak tanımlanan hamsi bu yıl yeterinde av vermediğinden 5-7 arasındaki fiyatlarla satılıyor. Balıkçının denize açılmaması avlanan balık sayısının az olması hamside her yıl yaşanan bolluğu arattı.

Deniz Sıcaklığı Arttı Hamsi Azaldı

Karadeniz’de son yıllarda artan ısınmayla birlikte hamsi bolluğu da azalmaya başladı. Su ürünlerinin bolluğunu etkileyen en önemli faktör olan deniz sıcaklığında bu yıl yaşanan artış hamside yaşanan bolluğu arattı. Her yıl bol miktarda hamsinin olması ve balıkçının da ava çıkması nedeniyle düşen hamsi fiyatlarında bu yıl bir düşüş yaşanmadı. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde deniz suyunda belirgin bir sıcaklığın görülmesi hamsi bolluğunu da olumsuz olarak etkiledi. Hamside bereketin artmasını ve fiyatların düşmesini bekleyen vatandaş da hamsi satışında 5 ile 7 TL arasındaki fiyatlarla karşılaştı.

Bu Yıl Hamside Bolluk Yok

Bütün bu koşullar sonucunda bir dönem 2 liraya satılan hamsi fiyatı bu yıl 5 liranın altına düşmedi. Bu yıl hamsinin oldukça az olduğunu belirten Balıkçı Arap Aydoğan hamsinin bu günlerde 7 liradan satıldığını dile getirdi. Hamsi fiyatlarının balık bolluğuna göre değiştiğini söyleyen Aydoğan, bu yıl hamside her yıl yaşanan bolluğun olmadığını bu yüzden de fiyatların 5 liradan aşağı düşmediğini belirtti.  Hem balıkçı esnafı hem de vatandaş hamside yaşanan bu azalmanın ilerleyen günlerde yerini bolluğa bırakmasını bekliyor. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı