Anahtar Kelimeler:

Yaşlılara Hizmet

Yaşlılara Hizmet

 Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Gün Işığı Yaşlı Eğitim Merkezinde diş taraması yapıldı.

Yaşlı Oranı Artıyor

Gün ışığı yaşlı eğitim merkezinde gerçekleştirilen diş taramasının yanı sıra yaşlılar Ağız ve diş hakkında bilgilendirildi. Ülkemizde yaşlı oranın gün geçtikçe arttığını dile getiren Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Doktorlarından İlge Baran, “2011 yılında 7,3 olan Türkiye’de 65 yaş ve üzeri nüfus oranın 2050 yılında yüzde 17,6 olacağını tahmin ediyoruz. Yaşlılara diş fırçalamanın önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Daha sağlıklı yaşamaları ve dişlerini daha iyi kullanabilmeleri için bu tür kontroller gerçekleştiriyoruz.” Dedi. Ayrıca diş taramasına birçok yaşlı katılarak bu etkinlikten faydalandı.

Yeni Etkinliklere İmza Atıyorlar

Diş taramasının her yıl düzenli olarak yapıldığını dile getiren Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Gün Işığı Yaşlı Eğitim Merkezi Müdürü Selami Kaynakhan, “ Kırıkkale Üniversitesi ortaklığında her yıl diş taramasını düzenli olarak gerçekleştiriyoruz.  Yaşlılara yönelik spor, yüzme, seminer, ev ziyaretleri ve danışmanlık gibi etkinliklerimiz hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca yaşlılara diş protezi kullanımı ve sigortası hakkında bilgi veriyoruz. Yaşlılar haftasında da Kültür merkezinde seminer gerçekleştirerek üyelerimizi Konya’ya geziye götüreceğiz” diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu