Anahtar Kelimeler:

Kaçar Gibi Gidiyorlar!

Kaçar Gibi Gidiyorlar!

 Bürokraside

Zayıf Olmanın

Sebebi Bu Mu?

Bir Çoğu Ankara’da İkamet Ediyor?

Kırıkkale’nin bürokraside zayıf kalmasının asıl sebebi konusunda dikkat çekici bir iddia var!

Olumsuz Bir Durum

Kırıkkale’de bürokratlar aktif ve dinamik değil. İktidara çok yakın bir il olmasına rağmen Kırıkkale’nin bürokraside zayıf kaldığı herkesin ortak görüşü. İşte bu konuda dikkat çekici bir iddia atılıyor ortaya. Bunun sebebinin buraya atanan bürokratların burada değil, Ankara’da ikamet ediyor olması.

İşi Erken Bırakıyorlar

Eski ve yeni bir çok bürokratın, aralarında il müdürleri de olmak kaydıyla Ankara’da ikamet ettiği, sabah gelip akşam gittiği söyleniyor. Bu durumda olan bazı il müdürleri biliniyor. Sabah işe gelen bu müdürler, akşam saat 16:00 gibi Ankara dönüşü için hazırlık yapıyorlar. Bu müdürlerin performansının düşük olduğu, kendilerine yaptıkları işe odaklayamadıkları konuşuluyor.

İşte Personel İfadesi

Bazı kurumlarda bu durumdan şikayetçi olan çok sayıda personel bulunuyor. Personellerin ifadesine göre, “Ankara’da ikamet eden bürokratlar çoğu zaman işe geç geliyor. Önemli bir şey olursa veya toplantı varsa erken geliyorlar. Yoksa geç geliyorlar. Günü de zaten mesaiden önce neredeyse tamamlıyorlar. Çünkü Ankara’ya dönüş başlıyor. Bu durumdaki bürokratlar için Kırıkkale’de gün saat 15:00 ila 16:00 deyince tamamlanmış oluyor. Bu durumda bu bürokratlardan iş verimi beklemek mümkün değil. Bunlar kesinlikle değiştirilmeli” diyorlar. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu