Anahtar Kelimeler:

Pozitif Ayrımcılık Önemli

Pozitif Ayrımcılık Önemli

 Korkmaz’dan Mesaj

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Belediyesi olarak, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya gayret ettiklerini bildirdi.

Açıklamada Bulundu

Korkmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddete hemen her gün şahit olunan bir ortamda 8 Mart tarihinin daha anlamlı bir hal aldığını belirtti. Bugün sadece durup düşünme, bireysel ve toplumsal olarak yapılan hataları muhasebe açısından değerlendirildiğinde bile, toplumsal huzur bağlamında faydalar sağlayacağını ifade eden Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Birbirlerini Tamamlarlar

"Kadın ile erkek birbirini tamamlamak için yaratılmıştır. Birinin diğerine üstünlüğü yoktur. Ayrıca yine dinimiz ve geleneğimiz kadına verdiği değeri annelik makamını yücelterek daha da büyütmüştür. Cennet annelerin ayakları altındadır. İslam dini kadına diğer bütün dinlerden ve toplumsal disiplinlerden daha fazla değer vermektedir.

Pozitif Ayrımcılık

Kırıkkale Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik hep pozitif ayrımcılık yapmaya gayret ediyoruz. Belediye çalışmalarımızda bunu Kırıkkale halkı çok net hissetmektedir. Bu vesileyle hemşehrilerim başta olmak üzere aziz milletimin ve bütün insanlığın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü tebrik ediyorum. Hiç bir şiddet olayının yaşanmadığı, haksızlıkların bittiği bir topluma kavuşmayı Cenab-ı Allah`tan niyaz ederim."



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı