Anahtar Kelimeler:

Duyarlı Bir Çalışma

Duyarlı Bir Çalışma

 Çevre Bilinci İçin

Önemli Uygulama

Kırıkkale Belediyesi çevre bilincini kazandırmak ve çevreye verilen zararı önlemek amacıyla başlattığı atık pil ve bitkisel atık yağ kampanyalarına devam ediyor.

980 Kg Atık Pil Toplandı

Özellikle geri dönüşüm alanında yaptığı çalışmalarla büyük fayda sağlayan Belediye atık pil konusundaki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Doğaya kimyasal olarak yayılan ve uzun yıllar yok olmayan atık pil konusunda başlattığı kampanya ile okullarda dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ve caddelere yerleştirdiği atık pil kutuları ile pillerin geri dönüşümden kazandırılması noktasında önemli bir çalışma yürütüyor.

Verimli Kullanılmalı

Doğal kaynakların verimli kullanılmasını ve pillerin yaydıkları kimyasal maddeyle doğaya zarar vermesini amaçlayan atık pil toplama kampanyası ile birlikte ilimizde geçtiğimiz yıl içerisinde 980 kilogram atık pil toplandı. Toplanan atık pillerin Türkiye genelinde faaliyet gösteren TAP Derneği’ne teslim edildiğini belirten Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz, atık pil toplama çalışmalarının ilimizde hızla devam ettiğini söyledi.

7 Bin 380 Kg Atık Yağ

Geçtiğimiz yıl içerisinde Milli Eğitimle birlikte ortak kampanyalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, bu uygulamayı bu yıl da devam ettireceklerini söyledi. Okullarda Nisan ayına kadar atık pil toplama kampanyasında en fazla atık pil toplayan ilköğretim okuluna ödül verileceğini ifade eden Yılmaz, kampanyanın doğa için zararlı olan pillerin uzaklaştırılması ve çocuklara çevre bilinci kazandırılması açısından önemli olduğuna değindi.

Pil Toplama Kampanyası

Atık pil toplama kampanyasının yanı sıra bitkisel atık yağ toplama kampanyasıyla da çevre konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yılmaz, bu kampanyasında lisanslı firma aracılığıyla sözleşme ve imalatlardan atık yağların toplanmasıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl içerisinde 7 bin 380 kilogram bitkisel yağ toplandığını dile getiren Yılmaz, bitkisel atık yağların da geri dönüşüm sayesinde yeniden kazandırıldığını sözlerine ekledi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu