Anahtar Kelimeler:

Hacı Taşan İçin Anma

Hacı Taşan İçin Anma

 Anma Töreni Yapıldı

"Allı turnam bizim ele varırsan", "Mavilim mavişelim", "Yüce dağ başına yağan kar idim" gibi yıllardır Türk halkının dilinde dolanan türkülerin sahibi merhum Hacı Taşan, ölümünün 30. yılında Keskin ilçesindeki kabri başında anıldı.

Anma Töreni Yapıldı

Anma törenine, Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Keskin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yener Ekinci, Belediye Başkanı Bayram Sakallı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, Meslek Yüksek Okulu Yurt Müdürü Metin Çolak, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Hacı Taşan`ın akrabaları ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Ulugölge, burada yaptığı konuşmada, Hacı Taşan gibi değerlerin ilçenin marka değerleri olduğunu belirterek, Taşan`ın sadece Keskin ilçesinin değil bütün Türkiye`nin, Orta Anadolu`nun bozlak kültürünün önde gelen temsilcilerinden olduğunu kaydetti.

Kaymakam’dan Açıklama

"Allı turnam bizim ele varırsan", "Mavilim mavişelim", "Yüce dağ başına yağan kar idim" gibi yıllardır Türk halkının dilinde dolanan türkülerin sahibinin merhum Hacı Taşan olduğunu ifade eden Ulugölge, şöyle konuştu: "Hacı Taşan`ın türküleri hayatın ta kendisidir. Yaşanmış olayları, acıları, aşkları, alınan dersleri yansıtır. Bu açıdan da sosyolojik bir incelemedir. Maalesef günümüzdeki parçaları dinliyoruz, sabun köpüğü gibi yok olan.

Nesillere Aktarılmalı

Beş altı ay sonra bile hatırlanmayan şarkıları dinliyoruz. Reyting veriyoruz onlara. Ümit ederim ki bundan sonra Türk halk müziğimiz, sanatımız yaşatılır. Bunda görev hepimize düşüyor. Öncelikle buradaki aşiretlerimize düşüyor, sonra bizlere düşüyor. El ele vererek Keskin ilçemizin adını tüm ülkeye duyuran değerleri koruyup, kollayıp gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor."



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli