Anahtar Kelimeler:

Mültecilere Türkçe Kursu

Mültecilere Türkçe Kursu

 Türkçe Öğreniyorlar

Yaptığı yardımlar ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle oldukça aktif bir dernek olan 5’inci Mevsim Yardım Derneği ilimizde yaşayan mültecilere Türkçe kursu vererek onların hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırıyor.

Kursa İlgi Oldukça Fazla

Yaşadıkları ülkeleri çeşitli sebeplerle terk etmek zorunda kalan ve Birleşmiş Milletler tarafından geçici olarak ilimize yerleştirilen mültecilerin en büyük sıkıntısı dertlerini anlatamamak oluşturuyor. Yeterince dil bilmedikleri için vatandaşlarla iletişim kurmakta zorlanan mülteciler daha kolay iletişim kurmak için Türkçe öğrenmek istiyorlar. Mültecilerin bu çağrılarına kulak veren 5’inci Mevsim Yardım Derneği sağladıkları imkânlarla mültecilere Türkçe kursu veriyor. Haftanın 5 günü dernek binasında gerçekleştirilen kurs için talebin mültecilerden geldiğini belirten Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çankaya kursa talebin oldukça fazla olduğunu belirtti.

Üniversite desteği

 Kursun 4 ay önce 10 kişi ile başladığını ifade eden Çankaya, mültecilerin en azından dertlerini anlatacak kadar dil öğrenmelerinin onlar açısından büyük kolaylık sağladığını söyledi. Kurs için üniversitenin Farsça bölümündeki hocaların ve son sınıf öğrencilerin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Çankaya, şu anda yaklaşık 50 öğrenci ile hafta içi 14.00 ve 16.00 saatleri arasında derslerin devam ettiğini dile getirdi. Kursun 2 kur şeklinde sürdürüldüğünü söyleyen Çankaya sınıflardaki öğrenci sayısının 20-25 arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu