Anahtar Kelimeler:

Atalay O Olayı Yorumladı:

Atalay O Olayı Yorumladı:

 “Bu Olumlu Bir Tutum”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK`nın kamu görevlilerini serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil."

Birisi Benim İlimden

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK`nın kamu görevlilerini serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz" dedi. Meclis`te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, PKK`nın serbest bıraktığı kamu görevlileri ile ilgili olarak, "Onlarla ilgili bizim kaygılarımız vardı. Özellikle kaymakam yardımcısı benim ilim Kırıkkale`den" dedi.

Açıklamada Bulundu

Kamu görevlilerinin sağlık durumlarıyla ilgili bir sorun olmadığını belirten Atalay, zaten bölgede doktor bulunduğunu söyledi. Serbest bırakmanın `karşılıklı bir pazarlığın sonucu olmadığını` vurgulayan Atalay, "Kesin olarak bunu ifade etmek istiyorum. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz. O açıdan memnunuz" ifadelerini kullandı. Kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilişlerinin uygun şekilde yapıldığını kaydeden Atalay, "Zaten burada pek provoke edilecek fazla bir boyut da yok. Aileleri alıp gidecekler. Dolayısıyla biz olumlu karşılıyoruz" dedi.

İmralı Tutanakları

İmalı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili BDP`nin dün yaptığı açıklamayı ve konuyla ilgili tavrını da olumlu bulduğunu ifade eden Atalay, "Çünkü bu tür şeyler daha önce açıklanmıştı, güven sarsıcı şeyler. Burada açıkça, `bunu biz yaptık, bizim adamlarımız yaptı ve onlara da gerekli müeyyide uygulandı` şeklinde açıklamalarını da olumlu buluyorum. Yani bu ikisi de sürece doğrusu olumlu katkılar verecek. Zannediyorum vatandaşlarımız için de milletimiz için de bunlar sürece desteği artıcı gelişmelerdir" diye konuştu. Atalay, İmralı`ya gidecek üçüncü heyetle ilgili bir soru üzerine de, bu tür ayrıntıları önceden açıklamadıklarını, zamanı gelince karar verildiğini ve heyetteki isimlerin bilindiğini söyledi.

Gelince Karar Veririz

Atalay, `Yine aynı ekip mi gidecek?` sorusuna ise, "O, zamanı gelince karar verilir. Tabii bu şeylerin bir dönüşü olacak. Ondan sonra onların iletilmesi söz konusu olacak. Çok gecikeceğini beklemiyoruz. Biz bugünlerde, birkaç gün içinde o dönüşlerin olacağını tahmin ediyoruz. Ondan sonra da tabii tekrar ziyaretle ilgili plan, program yapılır. Şunu bilin, her şey çok dikkatli yürütülüyor. Burada titiz bir strateji uygulanıyor. Burada şeffaflığa da biz riayet ediyoruz. Bilinmeyen bir şey yok. Her şey biliniyor. Bu şekilde yürümesi de sağlıklı. Bunu, doğrusu toplumsal güveni de artıran bir unsur olarak görüyoruz" karşılığını verdi. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli