Anahtar Kelimeler:

Vatan Size Minnettar

Vatan Size Minnettar

 Övünç Madalyası Verildi

Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanarak, Çanakkale Savaşı sırasında şehit düşen vatan evlatları anıldı.

Tarihe Yön Veren Millet

98 yıl önce bir savaşın kaderini değiştiren cephe olarak tarihe adını yazdıran Çanakkale Cephesi Türk Milletinin de destanı olarak tarihe geçti. 18 Mart 1915 tarihinde büyük bir zafere imza atarak destan yazan Çanakkale Şehitleri şükran ve minnetle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan programa Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Garnizon Komutan Vekili, İl Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan programda konuşan Piyade Üsteğmen Mehmet Tanrıkuluoğlu Çanakkale Zaferi’nin önemini vurguladı. “Bugün bayrağın kan ile buluşup ölümden korkmayan canların toprağı vatana dönüştürdüğü gündür” diyen Tanrıkuluoğlu, Türk Milleti’nin kurduğu devlet ve imparatorluklar ile tarihe yön verdiğine dikkat çekti.

Övünç Madalyası Verildi

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştiren törenin ardından Kültür Merkezi’ne geçen protokol üyeleri ve ziyaretçiler burada Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen sergi açılışına katıldı. Serginin ardından şehitleri anma ve zafer programı çerçevesinde konuşan Vali Kolat, Çanakkale Zaferini Türk Milleti’nin büyük destanı olarak nitelendirdi. Tarih boyunca Türk Milletinin ayakta kalabilmek için büyük çabalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kolat, ilimizde 166 şehit bulunduğunu belirterek, tüm şehit ailelerine baş sağlığı ve sabır diledi. Ayrıca program çerçevesinde 2 şehit ailesi ve 1 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Şehitlik Ziyareti

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Kırıkkale Şehitliği’ni ziyaret etti. Duaların okunduğu şehitlik ziyaretinde şehit mezarlarını tek tek gezen Vali Kolat, Belediye Başkanı Korkmaz ve protokol üyeleri şehit ailelerine taziyelerde bulundu.  Gün boyu devam eden programda ayrıca Şehit Aileleri Gaziler, Dul ve Yetimler Derneği ile Vatan için Can Verenler Derneği de ziyaret edildi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli