Anahtar Kelimeler:

Asansörler Bakıma Alınacak

Asansörler Bakıma Alınacak

 Asansörlerin Durumu

İçin Toplantı Yapıldı

Kırıkkale Belediyesi tarafından binalardaki asansörlerin durumunu ele almak amacıyla konunun taraflarının da katıldığı bir istişare toplantısı yapıldı.

Toplantı Gerçekleştirildi

Belediyeden ihale konusunda şu açıklama yapıldı: “Asansörlerin yasal olarak zorunlu olan yıllık periyodik kontrollerinin yapılması aşamalarında karşılaşılan sorunların görüşülmesi amacıyla konunun taraflarıyla birlikte istişare toplantısı düzenlenmiştir. Toplantı sonunda özellikle apartman yöneticileri olmak üzere vatandaşlarımızda, binalarındaki asansörlerin yıllık kontrolünün yaptırılması konusunda bilgi eksikliği olduğu ve halkımızın yeteri kadar bilinçlendirilmediği kanaatine ulaşılmıştır. Kamuoyu bilincinin oluşturulması amacıyla Belediyemiz öncülüğünde gerekli çalışmaların yapılması kararı alınmıştır.

Yeşil Etiket Durumu

01.01.2013 tarihi itibari ile Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin yıllık kontrollerini yapma yetkisi yapılan protokolle Türk Standardları Enstitüsü’ne verilmiştir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelik gereği bina yöneticileri en kısa sürede TSE’ye başvurarak asansörlerinin yıllık kontrollerini yaptırmaktan sorumludurlar. Yapılan kontroller sonucuna göre asansörlere yeşil, sarı veya kırmızı etiketten biri yapıştırılmaktadır. Yeşil etiket kullanım açısından sorun olmadığını ifade ederken sarı etiket görülen eksikliklerin bir yıl içerisinde giderilmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Kırmızı Etiket Durumu

Fakat kırmızı etiket, asansörün kullanılmasında can ve mal güvenliği açısında riskler olduğu anlamına gelmekte ve kullanılmasında sakınca olduğunu ifade etmektedir. Bu durumda doğabilecek her türlü olumsuzlukta ise bina yöneticileri sorumlu olacaklardır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından kırmızı etiketli asansörler Belediyemizce eksiklikler giderilene kadar kapatılmakla karşı karşıya kalacaklardır. Ayrıca kamu kurumlarımızın bu konuda halkımıza öncülük ederek binalarındaki asansörlerinin kontrollerini biran önce Türk Standartları Enstitüsü’ne yaptırmaları beklenmektedir.”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı