Anahtar Kelimeler:

Gündoğdu Açıklamada Bulundu

Gündoğdu Açıklamada Bulundu

 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Benim ülkem diyen herkesin benim anayasam diyeceği bir anayasa istiyoruz" dedi

Toplantıya Katıldı

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kırıkkale Eğitim Bir-Sen’in düzenlemiş olduğu "Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz" konulu konferansa katıldı.  Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ilk olarak Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Gündoğdu, Memur-Sen olarak sendika çalışmaları ile Türkiye genelinde geniş katılımlı imza kampanyaları, başörtüsü, anayasa ve diğer birçok gündeme dair konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferans Düzenlendi

Genel Başkan daha sonra Kültür Merkezinde düzenlen konferansa katıldı. Herkesin benim anayasam diyebileceği bir anayasa istediklerini kaydeden Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Gündoğdu, "Bu ilde ve bu ülkede benim bayrağım, benim vatanım, benim milletim, benim ülkem diyen herkesin benim anayasam diyeceği bir anayasa istiyoruz. İdeolojik yaklaşımlarla, tanımsız laikliklerle, milleti göbeğini kaşıyan adam ilan ederek devleti, millete hizmet eden organizasyon olmaktan çıkarıp milleti döven tokmağa döndüren anlayışları şiddetle reddediyoruz.

Kirlilik Temizlenmeli

Bugün de aynı gür sesle öteki oluşturmayan bir anayasa isteğimizi yineliyoruz. Buradan iktidara çağrıda bulunuyorum. Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı, Bostancıoğlu’nun getirdiği kirlilik temizlenmeli eskiden olduğu gibi kız meslek liseleri, erkek liseleri, kız liseleri, alternatifler ve karma liseler devam etmeli. Andımızın kaldırılmasını istemişiz. Eyvah!. Burada zaten işler değişmiş. Bir televizyon programında tartışıyoruz. Sıra andımıza geldi. Pedegojik açıdan, bilimsel açıdan, bunun ne kattığı ne katmadığı bunu konuşacağız. 2 dakikada Ahmet bey sen Türk müsün değil misin? Türk’üm ne olacak. Kürt de olabilirdim.

Biz De Mescit İstiyoruz

Allah bana bir e-mail atıp da sormadı ki. Silivri cezaevi Türk’den geçilmiyor, Kandil Kürt’den geçilmiyor. Ne olacak? İnsan olmak, değerli olmak, erdemli olmak. Irk adama üstünlük sağlasaydı Cenab-ı Hakkın kainatı yüzü suyu hürmetine yarattığı peygamberimizin amcasının eli kuruması için lehep süresi inzal oluyor, inzaline Peygamberimiz aracılık ediyor. Yani Peygamberimiz Arap, ama Ebu Cehil’in Araplığı ona hiçbir avantaj sağlamıyor. O zaman pedagojik olmayan, bilimsel olmayan, Türk’üm doğruyum çalışkanım dediği için çalışkan olan kimsenin olmadığı bir hayatta okullara eğitimi bilimsel yaklaşımlarla idare etmek lazım. İsteyenler için devlet dairelerinde namaz kılacak mekanların açılmasını da buradan ifade ediyorum. Kamu-Sen’e de çağrıda bulunuyorum. Biz mescid de istiyoruz." dedi

Başörtüsü Konusu

Başörtüsü konularına da değinen Gündoğdu, "Yıl 1930 kadına seçme hakkını vermişiz. 1934 kadına seçilme hakkı vermişiz. Devlet vermiş. Bu hak kimin tekelinde nasıl veriyor kısmını bilmiyorum. Yıl 2013 devlet memuru kadına ne giyeceğini seçme hakkını vermiyoruz. Çağdaşlıkta zirve mi? Çağ dışılıkta zırva mı bilemiyorum. Sebep bu yönetmelik başka. Nasıl başka bu yönetmelik? Başörtülü kadına diyorsun ki sen, Cumhurbaşkanı eşi olabilirsin, Başbakan eşi olabilirisin, milletvekili eşi olabilirsin, memur eşi, olabilirsin ama bunların kendisi asla olmasın.

Cinsiyet Ayrımcılığı

Bu cinsiyet ayrımcılığıdır. Bu eş kontenjanından kadına muamele çekmektir. Bu faşistliktir. Bu dayatmadır. Biz halen kadınlarını turnikeler arasında eleyen yaklaşımlara devam ediyoruz. Başörtüsü sorununa sendikal rekabet olarak bakmıyoruz. Bu sorunun çözümüne kim katkıda bulunuyorsa teşekkür ederiz. 15’inde biz karar aldık. Pazartesi uygulamaya koyduk. Türk Eğitim-Sen genel merkezi eylemimize destek verme kararı almış. Niyeti bozuk ve korku da olsa desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Çağrıda Bulundu

Bir çağrıda bulunuyorum. Sayın Kamu-Sen Genel Başkanı Türk Eğitim-Sen’deki üyelerinizin özgürlüğü önemli de diğer 10 hizmet kolunuzda özgürlük talebi yok mu? Bu kararı genişletin ve yeni bir teşekkür etmeye hazırım" şeklinde konuştu. Konferansa, Kırıkkale Belediye Başakanı Veli Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, AK Parti İl yönetiminden yetkililer ile çok sayıda bay bayan davetli katıldı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli