Anahtar Kelimeler:

Bugüne Kadar Neler Yapıldı!

Bugüne Kadar Neler Yapıldı!

Silah Sanayii İhtisas Organize Sanayii Bölgesi için yapılan çalışmalar konusunda ne aşamaya gelindiği ile ilgili olarak gazetemize bilgi verildi.

Çalışma Açıklaması

Bu çalışmayla ilgili olarak şu bilgiler verildi: “Bilindiği üzere 16 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay’ın başkanlığında yapılan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Nihat Ergün’ün de katıldığı Güç Birliği Toplantısında, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na  (MKEK) ait Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Ahılı parselleri olarak bilinen 500 dönümlük alan üzerinde Silah Sanayi İhtisas OSB kurulması kararı açıklanmıştı.

Raporlar Hazırlanıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca oluşturulan Yer Seçim Komisyonu sahada çalışmalarını yapmış. İlgili kurumlardan uygunluk görüşleri alınmıştır. Akabinde Gözlemsel Jeolojik Etüt Raporu ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Belgesinin hazırlatılması aşamasına geçilmiştir. İlgili firmalar ile sözleşmeler imzalanmış ve çalışmalar başlamıştır.

Komisyon Kurulacak

Söz konusu raporlardan Gözlemsel Jeolojik Etüt Raporu tamamlanmış,  Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Belgesinin alınması için gerekli olan başvuru dosyası hazırlanmış 1-2 gün içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacaktır. Bakanlıkça yapılacak inceleme sonucunda dosyanın uygun hazırlandığına karar verilmesi halinde başvuru dosyasındaki bilgiler dikkate alınarak, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, Bakanlık yetkilileri ile proje sahibi ve/veya temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacaktır.” 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu