Anahtar Kelimeler:

‘İDDİALI VE KALİTELİ HİZMET SUNACAĞIZ'

‘İDDİALI VE KALİTELİ HİZMET SUNACAĞIZ

 Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni basın mensuplarına gezdiren Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, iddialı ve kaliteli sağlık hizmeti sunacaklarını, bu sayede Ankara’ya sevkin de önüne geçeceklerini belirtti.

REKTÖR YILDIZ AÇIKLADI

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hizmet vermeye başladı. Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Başhekim Prof. Dr. Koray Dural, hastane yöneticileri ve hekimlerle birlikte önce hastaneyi anlattı, sonra ise hastaneyi tanıtan bir gezi yaptı. Ekrem Yıldız, iddialı ve kaliteli bir hizmet anlayışı ile yola çıktıklarını belirtti. Yıldız, “Tıp Fakültesi 1995 yılında kuruldu. 1998 yılında sağlık hizmeti vermeye başladı. 2000 yılında hastane olarak hizmete geçti. 18 yılını doldurdu. 15 yıldır Kırıkkale’ye ve bölgeye hizmet veriyor.

49 MİLYONA MALOLDU

Eski hastanede mekan iyi değildi. Bu durum sağlık hizmetimizi olumsuz etkiliyordu. Ancak şu anda çok modern bir binada hizmet vermeye başladık. Buranın temeli 2009 yılında atıldı. Bugüne kadar burası için 49 milyon lira harcandı. Morfoloji ünitesini de 25 milyona yaptık. Bize bu hastane konusunda destek olan başta Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay olmak üzere Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve diğer ilgililere teşekkür ediyoruz. Çok emekleri geçti.

HASTANE KADROSU

Burada 115 öğretim üyesi, 5 uzman ve 127 asistan görev yapacak. Toplamda 247 akademik personel mevcut. İddialı ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunacağız. Kırıkkale’nin yanı sıra bölge illerine de hizmet vereceğiz. Ankara’ya sevki ortadan kaldıracağız. Hatta Ankara’dan bile hasta alacağız. Hemşehrilerimiz eziyet çekmekten kurtulacak” dedi.

HASTANEDE NELER VAR?

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Koray Dural ise, “Hastanemiz 8 bloktan oluşuyor. 40 bin metrekare. 40 profesör görev yapacak. 23 doçent, 38 yardımcı doçent, 4 uzman, 110 araştırma görevlisi var. 236 normal yatak, 82 yoğun bakım yatağı, 7 özel yatak mevcut. Üçüncü basamak yoğun bakım hizmeti verebileceğiz. Çocuk ve yetişkin için ayrı ayrı aciller var. Bu acillerin kendisine ait ameliyathanesi bulunuyor. Anijyo ünitesi mevcut. 34 çocuk yatağı, 48 yetişkin yatağı var ayrıca. Uyku laboratuarı bulunuyor. Psikiyatri servisi var. Odyoloji ünitesi var. Estetik ve lazer tedavi servisi bulunuyor. Dermatoloji servisi var” dedi.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güral, çarşı içindeki hastanenin bir süre daha işlevine devam edeceğini söyledi. Arpalık Çukuru bölgesinde yapılan hastanenin de tamamlandığını belirten Rektör Yıldız, burada fizik tedavi, rehabilitasyon ve psikiyatri servisi olacağını belirtti. Eski hastanenin adından Süleyman Demirel ifadesi kalacak, ama yeni hastane bu isimle anılmayacak. Rektör Yıldız, Veteriner Fakültesi için hayvan hastanesi yaptıklarını, cami, rektörlük binası ve yeni hastane için de önümüzdeki günlerde görkemli bir açılış töreni gerçekleştireceklerini belirtti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu