Anahtar Kelimeler:

25 Ülkeden 80 Öğrenci Kırıkkale'ye Geliyor

25 Ülkeden 80 Öğrenci Kırıkkale

 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na bu yıl Kırıkkale’de ev sahipliği yapacak. Türkçe Olimpiyatlarının 11. ayağı Kırıkkale’de gerçekleştirilecek…

Olimpiyat Hazırlığı

“Kırıkkale Kültür Şöleni” Organizasyonu 11 Haziran 2013 Salı günü Başpınar Stadyumunda 30 bin kişinin katılımı ile gerçekleşecek. AGİAD’ın üstlendiği dev organizasyona 25 ülkeden 80 öğrenci katılacak. 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırıkkale Kültür Şöleni Genel Koordinatörü Hayrettin Kaya tertip heyeti mütevelli heyetini organizasyon hakkında bilgilendirdi. Gazetemizi ziyşaret eden AGİAD üyeleri Mustafa Şar, Mustafa Çavdar, Fatih Sarıoğlu ve Metin Yeşiloğlu, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cengiz Selci’ye bilgi verdiler.

80 Öğrenci Gelecek

AGİAD üyeleri, Kırıkkale’nin ilk kez böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını söylediler. Organizasyon kapsamında Kırıkkale’de olimpiyatların devam ettiği sürece etkinlikler gerçekleştirilecek. Olimpiyat günü ise Kırıkkale’ye 25 ülkeden 80 öğrenci gelecek. 30 bin kişinin katılımı ile Başpınar Stadı’nda organizasyon yapılacak. Tüm Kırıkkale halkı bu önemli organizasyona davet edildi. AGİAD üyeleri, “Dil, insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye`nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır” dediler.

Olimpiyatın Amacı

Yapılan açıklamada, “2003 yılından bu yana yapılan olimpiyatların amacı Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla uluslararası Türkçe olimpiyatları etkinliği düzenlenmektedir. Türkçeder’in dilimiz Türkçeye olan vefası, ülkemiz insanına duyduğu güven ve gelecek nesillere olan inancıyla başlattığı Türkçe Olimpiyatları güçlenerek muhteşem bir organizasyona dönüşmüştür. 2003 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen olimpiyatların bu yıl onuncusu düzenlenmektedir. Bu olimpiyatlar, yurt dışında da Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmaktadır” denildi.

Nasıl Olacak?

Türkçe Olimpiyatları hakkında şu bilgiler verildi: “11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 1 Haziran - 16 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları “ Kırıkkale Kültür Şöleni” Organizasyonu 11 Haziran 2013 Salı günü, Kırıkkale Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü BAŞPINAR Stadyumunda saat 18.00 ile 22.00 arası yapılacaktır. Şarkı, şiir ve halk oyunları yarışması haricindeki yarışmalara 13-19 yaş Aralığındaki (1994-2000 yılları arasında doğmuş) ilk ve ortaöğretim öğrencileri katılacak.

Masraflar Sponsorlardan

Şarkı, şiir, ses ve halk oyunları yarışmasına ise 12-16 yaş Aralığındaki (1997- 2001 yılları arasında doğmuş) yarışmacılar katılacaktır. Ayrıca Yarışmacılar, ödül törenine millî kıyafetleriyle çıkacaklardır.  11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları “ Kırıkkale Kültür Şöleni” Organizasyonu için 25 ülkeden 80 öğrenci şarkı, şiir ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirecektir. Olimpiyatlar kapsamında Türkiye`ye gelen tüm yarışmacıların, takım temsilcilerinin ve öğretmenlerin yol masrafları, Türkiye’de bulundukları yarışmalar süresince; konaklama, yeme-içme, gezi vb. harcamalar “SPONSOR” kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanacaktır.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı