Anahtar Kelimeler:

Kütüphaneyi Ziyaret Etti

Kütüphaneyi Ziyaret Etti

 49’uncu kütüphane haftası etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Çeşitli etkinliklerle kutlanan kütüphane haftası dolayısıyla Vali Ali Kolat, Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kitaba Önem Verilmeli

25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Ali Kolat Halk Kütüphanesini ziyaret etti. 45 bin kitap arşiviyle büyük bir kaynak olan Halk Kütüphanesi’ni gezen Kolat, burada incelemelerde bulunarak Kütüphane Müdürü Zeliha Atay’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bilgisayarlı çalışma odasından, okuma salonuna, toplantı odasından kitap yıkama makinesine kadar kütüphanede incelemelerde bulunan Kolat, son dönemde yapılan çalışmalarla birlikte kütüphanenin modern bir görüntüye sahip olduğunu belirtti.

Gereken Önem Verilmeli

Halk Kütüphanesi’nin eser bakımından oldukça zengin olduğunu vurgulayan Kolat, kütüphane bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerin vatandaşların okumaya yönelmesi bakımından önemli olduğunu söyledi. Kitapların ve kütüphanelerin önemine değinen Kolat, kütüphanelere ve kitaplara gereken önemin verilmesi dileğinde bulundu.

6 Bin 734 Üye

Çalışmalar hakkında bilgi veren Atay da kütüphaneleri insanları çekmek amacıyla birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Halk Kütüphanesi olarak 2013 yılı ilk 2 ayında 12 bin 145 kitap ödünç verildiğini ifade eden Atay, kütüphane üye sayısının şu anda 6 bin 734 olduğunu söyledi. Kütüphanede üye sistemiyle kitapların ödünç verildiğini söyleyen Atay, toplam okuma sayısının da 26 bin 662 olduğunu ifade etti. Ayrıca Atay, kütüphane olarak resim kursu, satranç turnuvası gibi çeşitli etkinliklerle kütüphane bilincinin oluşmasını sağladıklarını da sözlerine ekledi. 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli