Anahtar Kelimeler:

Değerler Konulu Konferans

Değerler Konulu Konferans

 Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu’nda, 20 Mart 2013 Çarşamba günü, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öncülüğü ve ‘Öğretmen Okullarının 165. Kuruluş Yıldönümü’ vesilesiyle ‘Değerler Eğitimi’ konulu konferans düzenlendi.

Değerler Eğitimi

Saat 14.00’de, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu’nun açılış konuşmaları ve ardından Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan programa, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Fakülte Dekanları, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Konya Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik değerler eğitimi ve insanın anlam arayışı üzerine şunları ifade etti:

Hayatın Anlamını Kaybediyor

‘Bir anlam boşluğu yaşıyoruz, modern çağ, postmodern çağ ne derseniz deyin, toplum giderek anonim yani yabancılaşmış bir şekilde yaşıyor. Anlam duygusu niçin yaşıyoruz sorusuna cevap aramaktır, aslında anlam duygusu bizi daha iyi yere taşıyacak bir ışık, bir yön duygusudur. İnsanın giderek kendi benliğini merkeze aldığını görüyoruz. Ben iyi olduğunu düşünüyorsam iyidir anlayışı yaygınlaşmaya başladı. Paylaşma, yardımlaşma, merhamet, şefkat duygusu gibi son derece önemli değerler maalesef modern çağda zayıflamaya başladı. İnsanın giderek ‘kendi kendisini tavaf eden hacı’ olduğu bir zamanda birey hayatın anlamını kaybediyor.’

Kendin Ol Diyor

Modern zamanın en büyük günahının egoist bireyler yaratması olduğunu savunan Prof. Dr. Vehbi Çelik bu konuda ise şunları söyledi: ‘İnsanın kendisini tanıması, bilmesi çok önemli. Bütün felsefesini egoist anlayışla şekillendirirse toplum açısından önem taşıyan değerler kaybedilmiş oluyor. İletişim eksikliği gibi sorunları da buna eklersek, kimileri uyuşturucuda kimileri alkolde hayatın anlamını bulmaya çalışıyor. Popterapi, iletişimsizlik çağı yaşıyoruz, iletişim olmadan nasıl anlamları buluşturacağız? İnanç dünyamız ‘kendini bul’ sözüyle yoğunlaşıyordu, bugünün dünyası ise kendin ol diyor.

Hediye Verildi

İnsanların kendilerini kalabalıklar önünde ispat etmeleri gerektiğini düşünmeleri, büyük bir kimlik problemi olarak görülmektedir. Hiç kimse olumsuz bir karakter özelliği taşımayı arzu etmez. Nasıl oluyor da hoşumuza gitmediği halde kendi karakterimize uygun olmayan davranışı gösteriyoruz?’ Doğru ve iyi olanı bilmenin gerekliliği, karakter özellikleri ve ahlaki çevre gibi konular üzerinde duran Prof. Dr. Veli Çelik’e konferansın sonunda Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu tarafından ve müzik dinletileriyle salona renk katan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencilerine Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Aakbaş tarafından hediyeleri takdim edildi. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı