Anahtar Kelimeler:

Köyden Çıktılar…

Köyden Çıktılar…

 Kırıkkale`nin merkeze bağlı Kazmaca köyünde okuyan kız öğrenciler, futbolda Kırıkkale`yi Türkiye şampiyonasında temsil edecek.        

Köyün Kız Takımı

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, nisan ayında Kastamonu`daki Türkiye şampiyonası yarı final müsabakalarına hazırlanan sporcuları antrenman sahasında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, "İlimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile çok güzel birlikteliğimiz var. İlimizde yapılan okul sporları yıldız kızlar futbol müsabakalarında Kazmaca Köyü Ortaokulu şampiyon olarak grup maçlarında Kırıkkale`yi temsil etme hakkını elde etti." diyerek şunları söyledi:

Kız Öğrenciler

"Kız öğrencilerimiz, Kırşehir`de yapılan grup maçlarında yine birinci olarak bizi beklenenin üzerinde sevindirdiler. Türkiye şampiyonası yarı final müsabakaları öncesi kendilerine desteklerimiz sürecektir ve köy takımımız için elimizden geleni yapacağız." Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Spor Müdürü Rifat Ünlü, "Okul spor faaliyetlerinde yer alan kızlar, futbol liginde Kazmaca Köyü Ortaokulu Kırıkkale şampiyonu oldu. Kırşehir`de yapılan grup müsabakalarında 3 galibiyet bir mağlubiyet alarak birinci olup ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Yarı final maçlarına katılma hakkını elde ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Kazmaca Köyü Orta Okulu`na şampiyonaya hazırlanmaları için tesislerimizin kapılarını sonuna kadar açtı." diye konuştu.

Başarı Anlatıldı

Eşofman, ayakkabı ve forma yardımında bulunan Kırıkkale Belediyesi Başkanı Veli Korkmaz`a teşekkür eden Ünlü, "Bu büyük başarıya imza atan başta Okul Müdürü Yücel İgan ve tüm kız futbolcuları canı gönülden kutluyorum . Başarılarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu. Kazmaca Köyü Okul Müdürü ve futbol takımı Antrenörü Yücel İgan ise bu yola çıkarken karşılarına çıkacak zorlukları bildiklerini belirterek, amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek, spor ile eğitim ve öğretimi birleştirerek verimi artırmak olduğunu söyledi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı