Anahtar Kelimeler:

Piknik Yapıyordu…

Piknik Yapıyordu…

 Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesindeki Kızılırmak Nehri`ne giren Afgan mültecilerden biri suda kayboldu.

Pikniğe Gitmişler

Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesindeki Kızılırmak Nehri`ne giren Afgan mültecilerden biri suda kayboldu. İki çocuk babası Afgan mülteciyi arama çalışması başlatıldı. Aileleriyle pikniğe gelen Muhammed Rıza Samedi (27) ve Mustafa Sultani (18), yüzmek için Kızılırmak Nehri`ne girdi. Uzun süre nehirde kalan mülteciler, akıntıya kapılarak çırpınmaya başladı.

Suda Kayboldu

Mustafa Sultani, kendi çabasıyla ırmak kenarına çıkarken, Muhammed Rıza Samedi ise gözden kayboldu. Mültecilerin boğulduğunu gören vatandaşlar Sultani için ambulans çağırdı. Olay yerine gelen ambulans Sultani`yi Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne götürdü. Olay üzerine polis, sağlık ve sivil savunma ekipleri ırmak kenarına geldi. Samedi için arama çalışmaları başlatıldı. Samedi`nin annesi, eşi ve yakınları ağıtlar yakmaya başladı.

Dalgıç Bekleniyor

Kızılırmak Nehri`nin her sene can aldığını açıklayan Bahşılı Kaymakamı Elifnur Bozkurt Tandoğan ise vatandaşları ırmağa girmemeleri konusunda uyardıklarını belirterek, "Güvenlik görevlilerine rağmen uyarıya kimse uymuyor. Samedi`nin bulunması için çalışmalar başlatıldı. Irmak suyu, Kapulukaya Barajı`ndan kesildi. Ankara`dan dalgıçların gelmesini bekliyoruz." dedi. Park alanındaki güvenlik görevlileri, mültecileri uyardıklarını, fakat uyarılara rağmen mültecilerin ırmağa girmeye devam ettiklerini söyledi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu